2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Συνεχίζει ακάθεκτος ο Χάμιλτον
Για έναν ακόμα αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον απέδειξε την ανωτερότητα του πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Βρετανός είδε πρώτος την καρό σημαία στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν και έμεινε για τα καλά στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Ο Χάμιλτον έκανε μία άψογη εκκίνηση, κρατήθηκε μπροστά από τους υπόλοιπους και συνέχισε ανενόχλητος τον αγώνα του. Ήταν ο απόλυτος ρυθμιστής και χωρίς καμία δυσκολία διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι τέλους.

Η δεύτερη θέση του βάθρου συνδυάστηκε με μία ευχάριστη έκπληξη. Ο Κίμι Ραϊκόνεν πιστοποίησε την φετινή ανταγωνιστικότητα του με την είσοδο στο βάθρο. Είχε περάσει ένας χρόνος και έξι μήνες από την τελευταία φορά που ο Φινλανδός κατάφερνε κάτι τέτοιο, όταν ακόμα έτρεχε για τη Lotus. Μία επιβράβευση των κόπων του μετά την μέτρια περσινή σεζόν.

Για πανηγυρίσει ο Κίμι την δεύτερη θέση, χρειάστηκε ένα λάθος του Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος δεν άντεξε στην πίεση από τον Ραϊκόνεν, έχασε για λίγο τα φρένα, βγήκε εκτός πίστας και υποχώρησε στην τρίτη θέση δύο γύρους πριν το φινάλε. Ένα λάθος που πολλοί αποδίδουν στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του Ρόσμπεργκ, λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης από τον «εμφύλιο» στη Mercedes με τον Χάμιλτον.


Σπουδαίο αγώνα έκανε ο Βαλτέρι Μπότας με τη Williams τερματίζοντας τέταρτος και δείχνοντας ότι είναι σε καλή φόρμα. Πίσω του, στην πέμπτη θέση, τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που έκανε έναν τραγικό αγώνα. Ο Γερμανός έκανε πολλά λάθη χάνοντας αρκετές φορές τον έλεγχο του μονοθεσίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει στην τελική κατάταξη.

Έκπληξη ήταν η έβδομη θέση του Γκροζεάν με Lotus που για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα κατάφερε να πλασαριστεί στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Σκέτη απογοήτευση και στο Μπαχρέιν η McLaren που ακόμα αναζητεί τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο μεν Αλόνσο τερμάτισε 11ος, ο δε Μπάτον δεν έτρεξε καν, λόγω ηλεκτρικής βλάβης.

Η Formula 1 έρχεται στην Ευρώπη το τριήμερο 8-10 Μαϊου για λογαριασμό του Γκραν Πρι της Ισπανίας.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ωδή στον αθάνατο Τίτο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ωδή στον αθάνατο Τίτο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ