2020-02-27 17:53:40
Φωτογραφία για Νικητές και χαμένοι
Για άλλη μία φορά ένα μπασκετικό ντέρμπι θα συζητηθεί περισσότερο για εξωαγωνιστικούς λόγους παρά για το θέαμα που προσέφερε. Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και αυτό κρατάνε οι δύο αντίπαλοι. Ένα αποτέλεσμα που θα εκληφθεί διαφορετικά στα δύο «στρατόπεδα».

Ξεκινώντας από τον νικητή, ο Ολυμπιακός ανεβάζει κατακόρυφα την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Το αβαντάζ έδρας σε συνδυασμό με την μάγκικη πρόκριση στο Final-4 στέλνει τους Πειραιώτες σε πελάγη ευτυχίας, χωρίς όμως να ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο. Με τη χθεσινή νίκη, πιστοποιούν ότι αυτή την περίοδο είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το μομέντουμ τους είναι φοβερό. Το σημαντικότερο είναι ότι βλέπουν και άλλους παίκτες να συνεισφέρουν, πέραν από τους παίκτες-κλειδιά.

Η τριάδα Σπανούλης-Πρίντεζης-Μάντζαρης έδειξαν ότι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έναν ακόμα λόγο να χαμογελάνε, γιατί βλέπουν τον Ντάρντεν και τον Αγραβάνη να βοηθάνε αρκετά. Ο μεν Αμερικανός ήταν άψογος από πλευρά σκοραρίσματος, ο δε πιτσιρικάς πρόσφερε πολύ στο κομμάτι της άμυνας.


Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με έντονη ανησυχία και σκεπτικισμό για το μέλλον του. Δεν ήταν μόνο η έκταση της ήττας και το γεγονός ότι ήρθε εύκολα, αλλά και το μπάσκετ που έπαιξε. Άναρχες επιθέσεις, κακοδουλεμένα συστήματα, άνευρη άμυνα. Η αστάθεια στον καταρτισμό μίας ικανής πεντάδας κοστίζει στους πράσινους και παράλληλα κόστισε στον Ιβάνοβιτς την θέση του προπονητή. Διότι δεν νοείται να έχει μπει ο Μάιος και ο Μαυροβούνιος να μην ξέρει σε ποιους παίκτες θα στηριχτεί. Ασχέτως της υπόθεσης Λαουάλ, παίκτες που ήταν προσωπικές επιλογές του έπαιξαν δύο και τέσσερα λεπτά χθες. Ο λόγος για τους Νέλσον και Μπλουμς.

Φαίνεται ότι το όλο θετικό κλίμα που επέφεραν η πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο και οι εμφατικές νίκες στο ΟΑΚΑ στην Ευρωλίγκα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η ομάδα άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα, οι ήττες από την ΤΣΣΚΑ συνδυάστηκαν με κακό θέαμα και το κερασάκι στην τούρτα ήταν χθες. Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει ως κύριο μέλημα την εύρεση ενός προπονητή, είτε προσωρινού είτε μόνιμου.

Υ.Γ. Όσο για το θέμα Σπανούλη, είναι καλύτερο να κάποιος κριτική παρά να παρασύρεται. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έκανε κάτι άσεμνο, αλλά ήταν όντως προκλητικό και δεν χρειαζόταν να το κάνει μέσα στο ΟΑΚΑ. Κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διακοπή είναι η μερίδα οπαδών που εισέβαλε στο γήπεδο.
sfirixtranews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αντίπαλοι για 90 λεπτά
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αντίπαλοι για 90 λεπτά
Ωδή στον αθάνατο Τίτο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ωδή στον αθάνατο Τίτο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ