2020-03-03 18:11:57
Φωτογραφία για Λέσβος: Εκατοντάδες μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης λόγω fake news..
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας απώθησαν μετανάστες οι οποίοι από τη Μόρια πήγαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης έπειτα από διάδοση ψευδούς είδησης ότι τους περίμενε πλοίο να φύγουν.

Περίπου 200 αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ Μόριας μετανάστες βρέθηκαν την Τρίτη στο λιμάνι της Μυτιλήνης γιατί ενημερώθηκαν ψευδώς ότι τους περιμένει πλοίο για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Οι μετανάστες παρέμειναν στην προκυμαία παρά την ενημέρωση που τους έγινε από την Αστυνομία ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες στη Μόρια.

Τι κάνουν οι Πράσινοι στην Ελλάδα; Που χάθηκαν και ποιες είναι οι θέσεις τους

Από τις 15:30 και μετά, οι δυνάμεις της Αστυνομίας ξεκίνησαν να απωθούν τους μετανάστες.

Τελικά, άρχισαν να επιστρέφουν σταδιακά στον προσφυγικό καταυλισμό με λεωφορεία της γραμμής.

Άτυπος καταυλισμός στο λιμάνι – Θα τους παραλάβει αρματαγωγό


508 άνθρωποι βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί σε περιφραγμένο χώρο.

Πρόκειται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφτασαν στο νησί το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα, οι οποίοι δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Και οι 508 θεωρούνται παράνομα εισελθόντες στη χώρα αφού με απόφαση του ΚΥΣΕΑ έχει ανασταλεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, στην ιστοσελίδα stonisi, καθ’ οδόν είναι αρματαγωγό πλοίο για να πάρει 350 αποκλειστικά από τους νεοαφιχθέντες και να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσής τους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ