2020-03-09 17:43:21
Φωτογραφία για Covid-19: 84 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Συνολικά 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του Υπ. Υγείας, φθάνοντας συνολικά τα 84 κρούσματα.

Από τον συνολικό αριθμό των ασθενών οι 56 συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την ταξιδιωτική ομάδα, η οποία μετέβη στα τέλη Φεβρουαρίου στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ (47 ταξιδιώτες και εννέα επαφές τους). Παράλληλα, από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 81 είναι ασθενείς ελληνικής καταγωγής και οι τρεις είναι αλλοδαποί.

Από τους 84, 27 νοσηλεύονται σε Νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο Νοσοκομείο του Ρίου. 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους. Τέσσερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό έκθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, ενώ τόνισε πως αποφασίστηκε: «Ισχυρή σύσταση για τα μη αναγκαία ταξίδια στις ευπαθείς ομάδες, άνω των 70 ετών, χρόνια νοσήματα, διαβήτη, ασθενείς με ανοσοκαταστολή».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως ο Covid-19 «βάζει σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες» και όπως πρόσθεσε θα πρέπει να περιορίσουν τις κινήσεις τους, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ