2020-03-09 22:39:54
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Αγνώστου προελεύσεως τα 4 νέα κρούσματα



Αγνώστου προέλευσης, είναι τέσσερα από τα 11 νέα κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν στην Αττική, στο πλαίσιο επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου που έχει ξεκινήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) των νοσηλευομένων με βαριές πνευμονίες.

 Για τα τέσσερα κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικό έκθεσης, ενώ η διαδικασία επιδημιολογικής διερεύνησης και ιχνηλάτησης των επαφών τους βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ΕΟΔΥ.

Η μετάδοση του νέου κοροναϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μία επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα, τονίζουν οι επιστήμονες. Αναφέρουν ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στην πατρίδα μας. Ακόμα και κρουσμάτων, όπως αυτά τα τέσσερα, για τα οποία δεν θα προσδιορίζεται σαφής πηγή έκθεσης.


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα και έλαβε επιπλέον μέτρα, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των ευπαθών ομάδων. Κάνει ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη αναγκαίων ταξιδιών και συγχρωτισμού, οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε εσωτερικό ή εξωτερικό, σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ασθενείς άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής, όπως αυτές προσδιορίζονται από τον ιατρό τους.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ