2020-03-28 17:33:10
Φωτογραφία για Νέα συκοφαντική δυσφήμιση στην ΕΡΤ για αισχροκέρδεια σε μάσκες, άμεση απάντηση προέδρου του ΠΦΣ (video+audio)
Τελειωμό δεν έχουν οι συκοφαντίες στα ΜΜΕ. Σειρά είχε σήμερα δημοσιογράφος της ΕΡΤ η οποία μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ στις 3 για πρόστιμα που επεβλήθησαν σε μεγάλες εταιρείες από το Υπουργείο Ανάπτυξης είπε πως «τα φαρμακεία αισχροκερδούσαν στην αρχή της έξαρσης με τις μάσκες κυρίως. Δεν πωλούνταν 1€ ή κάποια λεπτά η μια μάσκα, αλλά 7-8€»

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά ο οποίος ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν ήδη στον αέρα του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ μιλώντας για την άυλη συνταγογράφηση.

Τόνισε για άλλη μια φορά ότι τα φαρμακεία δουλεύουν με συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους και ότι η τελική τιμή που φτάνει στον πολίτη εξαρτάται από την τιμή κτήσης από την παραγωγό εταιρεία.

Συμπλήρωσε δε ότι άλλη τιμή έχει η απλή χειρουργική μάσκα και άλλη - κατά πολύ ακριβότερη - μια εξειδικευμένη μάσκα με βαλβίδα και ενεργό άνθρακα όπως είναι οι τύπου FFP3.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Δουβαρά και ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Βαλτά:

Play Music - Upload Audio Files -
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ