2020-04-05 02:43:30
Φωτογραφία για Viral Ουπς! Η εφαρμογή βιντεοκλήσεων Zoom έστελνε κατά λάθος τις συνομιλίες σας στην… Κίνα
Νέο πρόβλημα για την εφαρμογή βιντεοκλήσεων που έχει γίνει ανάρπαστη λόγω κορωνοϊού, αλλά βάλλεται για το πόσο αποτελεσματικά προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα

H Zoom παραδέχθηκε ότι κατά λάθος διοχέτευσε κάποια από τα δεδομένα της μέσω Κίνας, σε ένα ακόμα συμβάν που θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν πλέον εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι για να παρακάμψουν την κοινωνική και εργασιακή απομόνωση λόγω του κορωνοϊού.

Η εταιρία που έχει έδρα την Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια – και το προϊόν της χρησιμοποιείται ακόμα και από τον Βρετανό πρωθυπουργό για κυβερνητικές τηλεδιασκέψεις – είπε πως μερικές συναντήσεις μεταξύ μη-Κινέζων χρηστών ενδεχομένως να ήταν δυνατόν «να συνδέονται με συστήματα στην Κίνα ενώ κανονικά δε θα έπρεπε».

Η εταιρεία είπε ότι επέτρεψε κατά λάθος σε αρκετές κλήσεις να περάσουν από τα Κινεζικά κέντρα δεδομένων που διαχειρίζεται, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση της κίνησης στην εφαρμογή καθώς η μια μετά την άλλη οι χώρες έπαιρναν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και έκλειναν ολόκληροι τομείς της οικονομίας.


Η Zoom διαβεβαιώνει ότι τώρα το πρόβλημα έχει λυθεί, και ότι σε καμιά στιγμή δεν διακυβέυτηκε η ασφάλεια κυβερνητικών συνομιλιών. Η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στην Κίνα με 700 εργαζομένους – σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλά το κόστος της εργασίας.

Μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας διαβεβαίωνε ότι οι συνομιλίες «δεν βγαίνουν» από τα σύνορα και οι διεθνείς συνομιλίες μείνουν στη χώρα αυτού που κάνει host, καλεί δηλαδή την τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο το βράδυ υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ