2020-04-07 20:43:53
Φωτογραφία για Η Θαυματουργή εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ στην Σέριφο
Ανάμεσα στη διασταύρωση προς Πλατύ Γιαλό και το χωριό Γαλάνη, στο βόρειο τμήμα της Σερίφου βρίσκεται το ανδρικό μοναστήρι των Ταξιαρχών αφιερωμένο στους προστάτες του νησιού Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Η κατασκευή του μοναστηριού τοποθετείται τον 16 αιώνα αλλά προϋπήρχε στη θέση του μια μικρή Εκκλησία από τα μέσα του 15ου αιώνα.

Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα είναι πολύ θαυματουργή .Ένα Κυπριακό καράβι έφυγε από την Κύπρο το 1570, όταν αυτή καταλείφθηκε από τους Τούρκους και κατέληξε στο Πλατύ Γιαλό.

Στο πλοίο αυτό υπήρχε η εικόνα του Ταξιάρχη Μιχαήλ την οποία ο καπετάνιος δώρησε στο εκκλησάκι.

Η εικόνα αμέσως έκανε πολλά θαύματα ώστε έγινε γνωστή σε όλες τις Κυκλάδες και την υπόλοιπη Ελλάδα με αποτέλεσμα να αποφέρει αυτό το γεγονός σημαντικό πλούτο από τα αφιερώματα και τα τάματα των πιστών.

Αυτό βέβαια δεν άργησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πειρατών που λεηλατούσαν το Αιγαίο και στάθηκε αφορμή να κάνουν συχνές επιδρομές στο νησί.


Ειδικά ο Ταξιάρχης ήταν ένας από τους κύριους στόχους!

Το κτίσμα είχε υποστεί επανειλημμένα πολλές ζημιές μέχρι που το 1659 πήρε την τωρινή φρουριακή μορφή του.

Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού!

Ο Πανάγαθος Θεός μας ο "Μόνος ποιών θαυμάσια",μας χάρισε ένα μεγάλο φίλο, βοηθό και υπέρμαχο τον Παμμέγιστο Ταξιάρχη των Αγγέλων Μιχαήλ.

Ο Δημιουργός Θεός τον έταξε Προϊστάμενο της πατρίδας μας οικονομούντα και βοηθό.

Θαύματα άπειρα. Ακούει και βοηθεί ταχέως όποιος Τον επικαλεστεί με πίστη και αγάπη. Παρουσιαζεται στους περισσότερους ολοζώντανος με στρατιωτική στολή και εκπληρώνει κατά το ψυχικό συμφέρον τις επιθυμίες τους ή θεραπεύει από ανίατες αρρώστιες ή ακόμα επιπλήτει και ελέγχει για να επαναφέρει στον δρόμο της μετανοίας και σωτηρίας!

Είναι ο Προστάτης και ο Άμισθος Ιατρός των πιστών.

Η σκέπη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ να μας συνοδεύουν σε κάθε στιγμή της ζωής μας!

Πηγή: ‎Φίλοι Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ