2020-06-11 00:24:46
Φωτογραφία για Λάθος του ΠΟΥ, οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον κοροναϊό
Σχετικά με το αν οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό ή όχι, κάτι που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναθεωρήσει πολλές φορές στη διάρκεια της πανδημίας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι πρόκειται για λανθασμένη εκτίμηση ότι δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ο κ. Σύψας είπε πως ο ΠΟΥ έχει κάνει πολλά λάθη όσον αφορά τα στοιχεία για τον κορωνοϊό και το τελευταίο ήταν αυτό με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Διευκρίνισε, δε, ότι οι προσυμπτωματικοί και οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν κανονικά τον ιό.

Όσον αφορά τις εικόνες συνωστισμούς σε διάφορα μέρη τις τελευταίες μέρες καθώς και τις παραβιάσεις της καραντίνας ο κ. Σύψας τόνισε πως αυτή δεν είναι μια καλή εξέλιξη και ότι θα φανεί στην καμπύλη. "Σε δυο βδομάδες ακόμα πιο άσχημα νούμερα από τα σημερινά."

"Απογοητευτικές" χαρακτήρισε, επίσης, τις εικόνες συνωστισμού έξω από την υπηρεσία Ασύλου και επεσήμανε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους αυτούς με κάποιον άλλο τρόπο.


"Ο μεγάλος κίνδυνος είναι η συμπεριφορά του πολίτη.", είπε εκφράζοντας την ανησυχία του για την κατάσταση που πρόκειται να επικρατήσει στα νησιά και στα μπαρ.

Όπως είπε, ο κόσμος έπαψε να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και άρχισε να χαλαρώνει.

Στη Φθιώτιδα ανέφερε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, ενώ τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών τα βλέπουμε τώρα στην Ξάνθη με το ξέσπασμα τοπικής επιδημίας. Η κατάσταση είναι μεν ελεγχόμενη, αλλά αν συμβεί και αλλού "θα έχουμε πρόβλημα. Δεν θα μπορούμε να το ελέγξουμε."

Σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού και το άνοιγμα των συνόρων ο κ. Σύψας τόνισε ότι "πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός. Αναλαμβάνουμε το ρίσκο για οικονομικούς λόγους."

Στη συνέχεια ανέφερε ότι "ελπίζουμε να ληφθούν ευρωπαϊκές αποφάσεις αν όχι θα πάρουμε τις δικές μας."

Για τους ελέγχους που θα γίνονται στα αεροδρόμια, είπε ότι το επόμενο βήμα είναι να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι του τουρίστα και στους τουριστικούς προορισμούς. "Δεν θα μας καλύψουν απολύτως. Παίρνουμε ρίσκο. Παρακολουθείται η επιδημιολογία. Οι αποφάσεις για άνοιγμα συνόρων μπορούν να αναθεωρηθούν. Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα."

Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι η εικόνα είναι πολύ καλή. Το άνοιγμα των σχολείων δεν είχε καμία επίδραση στην επιδημία.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ