2020-07-07 06:51:17
Φωτογραφία για Ο Κωστής Μαραβέγιας είχε καθηγητή του τον Ennio Morricone Το 1995 στη Σιένα.
Ο Ennio Morricone έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ο Ιταλός συνθέτης έγραψε την μουσική για περίπου 400 ταινίες  Από τη μνήμη του όμως ανέσυρε στιγμές και ο Κωστής

Μαραβέγιας που είχε τη χαρά να τον έχει καθηγητή.

Με αφορμή την απώλεια του σπουδαίου καλλιτέχνη ο τραγουδοποιός θυμήθηκε τα χρόνια του στη Σιένα. “Σπουδαστής στο ωδείο Nino Rota Conservatorio di Bari, βλέπω στον πίνακα ανακοινώσεων έναν διαγωνισμό για νέους συνθέτες για ένα καλοκαιρινό τμήμα στην Accademia Musicale Chigiana di Siena με θέμα ‘μουσική για κινηματογράφο’. Μαέστρος και καθηγητής του τμήματος, ο Ennio Morricone. Έκανα την αίτηση, έστειλα ένα έργο 32 μέτρων και έγινα δεκτός” θυμάται ο τραγουδοποιός.

Advertisement - Continue Reading Below

“Από τα φοιτητικά μου χρόνια και όλα τα χρόνια που έχω περάσει στα Ωδεία, αυτή είναι η στιγμή που ξεχωρίζω, αυτή που μου έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ένας χείμαρρος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με καλοσύνη και ευγένεια, ένας σύγχρονος κλασικός, συνεχιστής της μεγάλης σχολής του Mahler, του Puccini και άλλων. Οπαδός της μελωδίας και αξεπέραστος στο είδος του. Πλήρης ημερών, πλήρης μουσικών έργων και εμείς πλήρεις από την κληρονομιά που μας αφήνει” συμπλήρωσε για να καταλήξει.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ