2020-07-07 19:19:13
Φωτογραφία για Φυτικό εμβόλιο από την GSK κατά του κοροναϊού
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εμβολίων στον κόσμο η GlaxoSmithKline (GSK) έχει βάλει στόχο να φτιάξει ένα πιθανό εμβόλιο κατά της ασθένειας COVID-19, κάτι που θα το δουλέψει από κοινού με μία καναδική βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από την εταιρεία καπνού Philip Morris.

Αντί να αναπτύξει το δικό της εμβόλιο στον παγκόσμιο αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας, η GSK αντίθετα επικεντρώθηκε στη συμβολή της επικουρικής τεχνολογίας της σε τουλάχιστον επτά άλλες παγκόσμιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Sanofi και China Clover.

Η τελευταία συμφωνία, με την καναδική εταιρεία Medicago, χρησιμοποιεί τεχνολογία που βασίζεται σε φυτά και διαφέρει από τις άλλες εταιρικές σχέσεις για τον κορονοϊό της GSK και ενισχύει τις πιθανότητες της εισηγμένης στο Λονδίνο εταιρείας να βρει έναν επιτυχημένο υποψήφιο, αλλά και να αυξήσει τις πιθανότητες παραγωγής σχετικά γρήγορα.


Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια για την αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό, αλλά 19 εμβόλια δοκιμάζονται σε ανθρώπους παγκοσμίως και ορισμένες θεραπείες, όπως η ρεμδεσιβίρη της Gilead, έχουν εγκριθεί σε ορισμένες περιοχές.

Η προσέγγιση της Medicago, που χρησιμοποιείται ήδη σε εμβόλιο γρίπης, το οποίο αναμένει έγκριση στον Καναδά, παίρνει τα φύλλα ενός φυτού ως βιοαντιδραστήρες για να παράγει μία από τις τρεις πρωτεΐνες S του νέου κορονοϊού, την S-spike, η οποία μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί στο εμβόλιο με το ανοσοενισχυτικό της GSK.

Η GSK δήλωσε την Τρίτη ότι οι εταιρείες είχαν ως στόχο να διαθέσουν το εμβόλιο τους κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και να παράγουν περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2021. Μια δοκιμή, τριών διαφορετικών επιπέδων δοσολογίας, σε ανθρώπους, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ