2020-07-11 08:40:37
Φωτογραφία για Το Ransomware  από τους μεγαλύτερους κινδύνους του Διαδικτύου
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του Ransomware και τις τάσεις που το τοποθετούν στην κορυφή των διαδικτυακών απειλών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από τις τεχνολογικές επιθεωρήσεις, το Ransomware βασίζεται στην απλή ιδέα των λύτρων από την απώλεια ελέγχου ενός υπολογιστή από τον κάτοχό του, αλλά φαίνεται πως αποτελεί… εξόχως ελκυστική μέθοδο για τους εγκληματίες του Κυβερνοχώρου. Ένα από τα ανησυχητικά στοιχεία που τονίζουν οι ειδικοί είναι ότι δεν λαμβάνονται πάντοτε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους χρήστες του Παγκόσμιου Ιστού, παρόλο που μετά την πανδημία η χρήση του Διαδικτύου έχει ανέβει κατακόρυφα.

Στο κοντινό παρελθόν, όπως αναφέρει το ZD Net, το Ransomware ήταν μια απειλή για τους καταναλωτές, κατά κύριο λόγο, αλλά πλέον έχει γίνει συχνό φαινόμενο ακόμα και για τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένοι οργανισμοί αποτέλεσαν στόχο τέτοιων επιθέσεων πρόσφατα, με λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πίσω από τις επιθέσεις αυτές υπήρχε η υπόνοια ενός κεντρικού συντονισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επιχειρήσεις που θεωρήθηκαν στόχοι, οι 8 προέρχονταν από τη λίστα του Fortune 500, σύμφωνα με τα στοιχεία της Symantec.


Υπολογίζεται ότι περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που πέφτουν θύματα επιθέσεων Ransomware καταλήγουν να πληρώνουν τα λύτρα που ζητούνται, επομένως πρόκειται για μία επικερδή δραστηριότητα για όσους έχουν κακόβουλες προθέσεις στον ψηφιακό κόσμο. Ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα των ειδικών είναι ότι το Ransomware πλέον χτυπά πέρα από μεμονωμένους υπολογιστές, ολόκληρα εταιρικά δίκτυα, file servers, υπηρεσίες βάσεων δεδομένων, cloud συστήματα, ακόμα και virtual machines. Συχνό είναι το φαινόμενο της απουσίας κρυπτογράφησης των backup των δεδομένων μίας επιχείρησης, κάτι που τα μετατρέπεται σε εύκολη λεία του λογισμικού που παίρνει ως όμηρο τα δεδομένα μας και προκειμένου να μας επιστρέψει τον έλεγχο πάνω τους μας ζητά ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε λύτρα.

Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το τοπίο του Ransomware, ενώ δεν γίνεται ούτε κατά διάνοια λόγος για πιθανή εξάλειψή του στο κοντινό μέλλον.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ