2020-07-29 13:25:54
Φωτογραφία για «Καλπάζει» η νόσος στη Μαδρίτη, η Καταλονία απαγόρευσε τα υπαίθρια πάρτι
Οι αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν 905 νέα κρούσματα - Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πετριφέρειες της Καταλονίας, της Αραγονίας και της Μαδρίτης

H Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 905 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με τις περιφέρειες της Καταλονίας, της Αραγονίας και της Μαδρίτης να έχουν τα περισσότερα από αυτά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 280.610, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.828 από χθες και σε αυτόν περιλαμβάνονται επίσης τα αποτελέσματα από τεστ αντισωμάτων σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν ήδη αποθεραπευτεί.

Η Καταλονία απαγορεύει τα "μποτεγιόν", τα υπαίθρια πάρτι σε δρόμους και πάρκα

Η Καταλονία απαγόρευσε σήμερα τα αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι που οργανώνουν κυρίως οι νέοι, απειλώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους έως και 15.000 ευρώ σε όποιον συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19.


Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα δήλωσε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την «παράδοση» των «μποτεγιόν» είναι ανεύθυνοι. Τα μποτεγιόν είναι συγκεντρώσεις νέων τη νύχτα, σε κάποιον δρόμο ή σε πάρκα, για να πιουν και να γλεντήσουν.

«Για λόγους δημόσιας υγείας, η από κοινού κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στους δρόμους ή σε οποιονδήποτε άλλον ανοιχτό χώρο απαγορεύεται στην Καταλονία», είπε η εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, Μεριτσέλ Μπούντο. Το πρόστιμο για όσους αγνοήσουν την απαγόρευση θα κυμαίνεται από 3.000 έως 15.000 ευρώ. Την ευθύνη για την εφαρμογή της θα αναλάβουν οι τοπικοί δήμοι.

Η Καταλονία είναι η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, έχοντας 75.613 κρούσματα. Μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες τα κρούσματα ανήλθαν σε 10.134.

Σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ακολούθησε το παράδειγμα της Γαλλίας και συμβούλευσε τους Γερμανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Καταλονία.

Την περασμένη Παρασκευή η καταλανική κυβέρνηση έκλεισε όλα τα νάιτκλαμπ ενώ τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κατεβάζουν ρολά στις 12 τα μεσάνυχτα. Συνέστησε επίσης στους 4 εκατομμύρια κατοίκους της περιοχής να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ