2020-08-27 07:08:40
Φωτογραφία για Bundestag: Δίαιτα στο γερμανικό κοινοβούλιο μειώνεται ο αριθμός των βουλευτών
Μια περαιτέρω αύξηση του αριθμού των μελών του κοινοβουλίου θα σήμαινε επίσης αυξημένο κόστος για τους φορολογούμενους

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας συμφώνησε να εφαρμόσει εκλογικές μεταρρυθμίσεις που όχι μόνο δεν θα επιτρέψουν στο γερμανικό κοινοβούλιο να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, αλλά θα μειώσουν τον τωρινό αριθμό των βουλευτών.

Οι ηγέτες της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, της Χριστιανικής Σοσιαλιστικής Ένωσης και των Σοσιαλδημοκρατών κατέληξαν στην εν λόγω συμφωνία, για την αποτροπή της περαιτέρω διεύρυνσης του κατώτερου κοινοβουλίου της Γερμανίας, μετά από οκτώ ώρες συνομιλιών.

Το CDU, το CSU και το SPD ανακοίνωσαν αρκετές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένου ότι ο αριθμός των εκλογικών περιφερειών θα μειωθεί από 299 σε 280 έως τις εκλογές του 2025. «Το Bundestag γίνεται μικρότερο», δήλωσε ο εκ των ηγετών του SPD Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς.


Το γερμανικό κοινοβούλιο έχει επί του παρόντος το ρεκόρ των 709 βουλευτών – περισσότερους ακόμη και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – και πολύ περισσότερους από τους 598 βουλευτές που πρέπει να στεγάζει. Υπήρχαν φόβοι ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις το Bundestag θα ξεπερνούσε τους 800 βουλευτές μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021.

Η προοπτική ενός ακόμη μεγαλύτερου Bundestag ξεσήκωσε φόβους ότι θα στεκόταν εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του σώματος. Μια περαιτέρω αύξηση του αριθμού των μελών του κοινοβουλίου θα σήμαινε επίσης αυξημένο κόστος για τους φορολογούμενους.

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων σημείωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες αλλά ήταν ικανοποιημένοι με την τελική συμφωνία. «Υπάρχει ένας δίκαιος συμβιβασμός όσον αφορά το δικαίωμα ψήφου, ο οποίος διασφαλίζει ότι το Bundestag δεν θα αναπτυχθεί», ανέφερε ο ηγέτης του CSU Μάρκους Σέντερ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ