2020-08-28 07:50:52
Φωτογραφία για Μήλον της έριδος το TikTok – Και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Walmart θέλει να το αγοράσει
Donald Trump πρόσφατα έδωσε διαταγή στην ByteDance να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία του TikTok στις ΗΠΑ εντός 90 ημερών

Τις δυνάμεις της με την Microsoft ενώνει η η Walmart, σε μια κοινή προσπάθεια εξαγοράς της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok, μία κίνηση έκπληξη που υποδηλώνει την επιθυμία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ να εισέλθει στον κλάδος της τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσεγγίσει καταναλωτές νεαρότερης ηλικίας.

Η Walmart δήλωσε ότι η κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μονάδας διαδικτυακών αγορών, όπως και το νεοσύστατο διαφημιστικό της τμήμα, δύο τμήματα για τα οποία ο διευθύνων σύμβουλος Νταγκ Μακ Μίλον McMillon έχει υποστηρίξει ότι ότι θα ήθελε να αναπτυχθούν. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη, καθώς η Walmart χρησιμοποιεί την πλατφόρμα cloud Microsoft Azure σε ολόκληρο το δίκτυο καταστημάτων της.

Η Microsoft βρίσκεται σε συζητήσεις εδώ και εβδομάδες για να αγοράσει τις επιχειρήσεις του TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Άλλες εταιρείες έχουν επίσης εμφανισθεί ως πιθανοί υποψήφιοι, όπως η Oracle. και το Twitter, χωρίς να είναι σαφές σε ποιο βαθμό έχουν προχωρήσει αυτές οι συζητήσεις, με τη Microsoft να είναι η μόνη εταιρεία που επιβεβαιώνει τις συνομιλίες.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump πρόσφατα έδωσε διαταγή στην ByteDance να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία του TikTok στις ΗΠΑ εντός 90 ημερών.

Το ενδιαφέρον της Walmart για τη δημοφιλή εφαρμογή δείχνει την επιθυμία του μεγαλύτερου δικτύου καταστημάτων λιανικής πώλησης στον κόσμο να εισχωρήσει στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των διαδικτυακών μέσων. Έχει αγοράσει μερίδιο αγορών στην ισραηλινή εταιρεία παραγωγής βίντεο Eko, η οποία έχει αναπτύξει προϊόντα όπως διαδραστικούς καταλόγους παιχνιδιών για τη Walmart.

Ωστόσο, άλλες κινήσεις της Walmart έχουν στεφθεί με αποτυχία. Νωρίτερα φέτος πούλησε την υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο Vudu, καθώς αδυνατούσε να ανταγωνισθεί αντίστοιχες συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Netflix και το Hulu.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ