2020-09-04 14:55:08
Φωτογραφία για Αγγελικούσης: Tο δακτυλίδι της διαδοχής στην κόρη του Μαρία
Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η γιατρός Μαρία Αγγελικούση, αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στον Όμιλο με τα 128 πλοία αξίας 9,01 δισεκατομμύρια δολάρια.

Tο δακτυλίδι της διαδοχής στην κόρη του Μαρία ετοιμάζεται να δώσει ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο tycoon της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η γιατρός Μαρία Αγγελικούση, αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στον Όμιλο με τα 128 πλοία αξίας 9,01 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει δημιουργήσει τον δικό της διοικητικό κύκλο και αποφάσισε να αναλάβουν οι άνθρωποί της την τύχη του ναυτιλιακού κολοσσού. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν κορυφαία διεθνώς στελέχη που συνέβαλαν ως συνεργάτες του πατέρα της, Γιάννη, στην γιγάντωση του Ομίλου τα τελευταία 40 χρόνια.

Οι αλλαγές δεν έγιναν τότε, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι το μήνυμα είχε σταλεί. Ο όμιλος άλλαξε σελίδα.

Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση, η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της, Μαρίας Παπαλιού, αρχικά δεν είχε σχέση με τη ναυτιλία. Σπούδασε γιατρός και άσκησε το επάγγελμα επί οκτώ χρόνια, στην Μεγάλη Βρετανία, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Όμιλο και τη ναυτιλιακή βιομηχανία πριν από οκτώ χρόνια, ως η τρίτη γενιά πλέον της οικογένειας που ασχολείται με την πλοιοκτησία.


Ο Γιάννης Αγγελικούσης νιώθει περήφανος για εκείνη. Είναι ενδεικτικό ότι στα μέσα αυτής της δεκαετίας, κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ως «Πρόσωπο της χρονιάς» είχε πει φανερά συγκινημένος: «Αποδέχομαι αυτό το βραβείο εξ ονόματος των στελεχών, των εργαζομένων, των καπετάνιων και των ναυτών που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην επιτυχία της εταιρείας, καθώς και της συζύγου μου Ελίζαμπεθ και της κόρης μου Μαρίας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ