2020-09-06 23:50:49
Φωτογραφία για Γάλλος ΥΠΕΞ: Έχουμε πολλές επιλογές για μέτρα κατά της Τουρκίας
Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας αναμένεται ότι θα είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, την ώρα που η Άγκυρα διατηρεί την προκλητική της συμπεριφορά έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν «το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας». Ήδη, το θέμα έχει συζητηθεί μεταξύ των υπουργών των Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ, ενώ ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ Μπορέλ, έχει αναφερθεί στην πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Γαλλία δεν έχει καταφέρει να πείσει άλλες χώρες του μπλοκ να κρατήσουν την ίδια αυστηρή στάση κατά της Άγκυρας.

Ο Λε Ντριάν κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να ξεκινήσει συνομιλίες για τα σχέδιά του στην Ανατολική Μεσόγειο από τώρα μέχρι την σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

«Είναι στο χέρι των Τούρκων να δείξουν ότι αυτό το ζήτημα... μπορεί να συζητηθεί. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο για όλα τα προβλήματα στο τραπέζι», είπε ο Λεντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τύπο των κυρώσεων που τυχόν να αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ο γάλλος υπουργός είπε ότι «υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων».

«Έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει εκείνος», σχολίασε αναφερόμενος στον Ερντογάν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ