2020-09-17 12:00:11
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο σκοτεινής τέχνης: θρύλοι, σύμβολα, τοποθεσίες και dark tourism από την Μαρία Σβαρνιά στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula RasaΜήπως ήρθε η ώρα να… μυηθείς στον κόσμο του μυστικισμού;

 

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «Σκοτεινή τέχνη: θρύλοι, σύμβολα, τοποθεσίες και dark tourism» με καθηγήτρια την Μαρία Σβαρνιά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", με παρακολούθηση από κοντά ή εξ αποστάσεως. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε!  

 

Γνωρίστε την καθηγήτρια μέσα από το παρακάτω βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=zYhiDSi-YSU&feature=emb_title

 

Λίγα λόγια για το μάθημα:Το παρόν σεμινάριο έχει σχεδιαστεί ειδικά για σπουδαστές που ενδιαφέρονται για την εναλλακτική ιστορία, τους θρύλους, τα σύμβολα, τον σκοτεινό τουρισμό, το μυστήριο και την συγγραφή.  Μέσα από τις ενότητες του σεμιναρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να γνωρίσουν την ιστορία επιλεγμένων ευρωπαϊκών πόλεων, προσώπων, βιβλίων, ναών και καθεδρικών ναών, τόπων ταφής, μαντείων, έργων τέχνης και πολλών ακόμα τοποθεσιών και καλλιτεχνικών δημιουργημάτων, που συνδέονται με αιματηρές ιστορίες, μύθους, θρύλους, αστικούς μύθους και μυστήριο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι το να μπορέσουν οι σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με την συγκεκριμένη θεματολογία, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους πάνω σε αυτήν, να εμπλουτίσουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους και να διευρύνουν την κριτική τους σκέψη όσον αφορά στην εναλλακτική ιστορία.

Τα σεμινάρια θα συνοδεύονται από πλούσιο εποπτικό υλικό, ώστε να παρέχεται στους σπουδαστές μία ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με κάθε θεματική ενότητα.

 

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου:

 

Οι πύλες του Άδη και τα νεκρομαντεία της αρχαιότητας. Οι Ιππότες του Ναού (Ναΐτες) και ο Πανάγιος Τάφος. Οι καθεδρικοί ναοί και τα παρεκκλήσια. Τα «τίμια» λείψανα: η δημόσια έκθεση των νεκρών. Οι τόποι των νεκρών: οι κατακόμβες και οι κρύπτες στην Ευρώπη. Οι τόποι των νεκρών: τα ευρωπαϊκά νεκροταφεία ως ανοικτές γλυπτοθήκες. Οι τόποι των νεκρών: τα ελληνικά νεκροταφεία ως ανοικτές γλυπτοθήκες. Η λαογραφία του θανάτου: ταφικά έθιμα και παραδόσεις. Ευρωπαϊκά κάστρα και πύργοι. Οι μακάβριες πρακτικές της Βικτωριανής εποχής. Ιστορία των βασανιστηρίων στην Ευρώπη. Σκοτεινοί μονάρχες. Οι φόνοι, οι τιμωρίες και οι πρακτικές της μαγείας. Οι αιματηροί ηγέτες. Ο Βλαντ Τέπες και η Κόμισσα Μπάθορι. Η ιστορία της αλχημείας. Οι μάγισσες στην πυρά: η ιστορία της ποινικοποίησης της μαγείας. Βρώση ανθρώπων: η ιστορία του κανιβαλισμού. Η νεκρομαντεία μέσα από τα κείμενα της κλασσικής αρχαιότητας. Τα σατανικά κείμενα: γριμόρια και βιβλία μαγείας στην Ευρώπη. Τα σκοτεινά παραμύθια: ο κανιβαλισμός και άλλες μορφές βίας στα παιδικά αναγνώσματα. Η ιστορία αλλιώς: οι τόποι φυλάκισης. Τα εναλλακτικά ευρωπαϊκά μουσεία. Οι σκοτεινές συλλογές των ευρωπαϊκών μουσείων. Στοιχειωμένα μέρη: μύθοι και θρύλοι. Ελληνικοί αστικοί μύθοι. 

 

Το σεμινάριο ξεκινάει την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και αποτελείται από 32 δίωρα μαθήματα.

 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Τετάρτη 20:00-22:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning), με παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω ενός απλού υπολογιστή, από όποιο μέρος του κόσμου κι αν είστε.

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: [email protected]

 

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ:https://tabula.gr/NEW/?page_id=16110Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ