2020-10-19 06:53:58
Φωτογραφία για Ολλανδία: Σάλος για το βασιλικό ζεύγος - Διέκοψαν άρον-άρον τις διακοπές τους στην Ελλάδα
Σαν «βρεγμένες γάτες» επέστρεψαν στην Ολλανδία από την Ελλάδα όπου έκαναν διακοπές ο βασιλιάς της χώρας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα μετά το σάλο που προκλήθηκε στη χώρα οι κάτοικοι της οποίας καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου.

«Είδαμε τις έντονες αντιδράσεις και μας άγγιξαν» ανεφεραν αρχικά στη δήλωσή τους με την οποία ανακοίνωναν την επιστροφή τους στην Ολλανδία.

«Για να νικήσουμε την Covid-19 πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Η συζήτηση που προκλήθηκε από τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, αναγνωρίζοντας ότι το γεγονός οτι δεν παρενέβη για να σταματήσει τις διακοπές ήταν «λάθος εκτίμηση».

Σε δική του επιστολή προς το κοινοβούλιο της Ολλανδίας ο Ρούτε σημειώνει ότι «αντιλήφθηκα αρκετά αργά ότι οι διακοπές αυτές δεν μπορούν να συνεχιστούν ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και τα μέτρα γίνονται πιο αυστηρά».

«Θα έπρεπε να παρέμβω. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη» πρόσθεσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ