2020-10-21 00:15:24
Φωτογραφία για Μακρόν υπόσχεται εντατικοποίηση των ενεργειών ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ
Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του Γάλλου ομολόγου λέγοντας ότι ο Μακρόν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για εσωτερικούς λόγους Στη δέσμευση ότι θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλο-παλαιστινιακής κολεκτίβας Σεΐχ Γιασίν, που, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν «άμεσα εμπλεκόμενη» στην δολοφονική επίθεση.

«Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε σήμερα αργά το απόγευμα με μέλη μιας μονάδας για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στο Μπομπινί σε βορειοανατολικό προάστιο του Παρισιού.

«Αντίστοιχες αποφάσεις εναντίον οργανώσεων, ομάδων ατόμων, θα ληφθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Την Παρασκευή, ο 47χρονος Γάλλος καθηγητής Ιστορίας και Γεωγραφίας Σαμουέλ Πατί αποκεφαλίστηκε από έναν ύποπτο ισλαμιστή, 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, επειδή νωρίτερα έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ