2020-10-25 10:57:46
Φωτογραφία για Αφγανιστάν: Νεκρός ο «νούμερο δύο» της Αλ Κάιντα από πυρά δυνάμεων ασφαλείας
Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τον Αμπού Μούσιν αλ Μάσρι, ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, το όνομα του οποίου ήταν στη λίστα των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI, ανακοίνωσε η Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας του Αφγανιστάν (NDS) σε tweet αργά χθες Σάββατο.

Ο Αλ-Μασρί, που πιστεύεται ότι ήταν δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην επαρχία Γκάζνι, ανέφερε το NDS. Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει.

Κατηγορούταν στις ΗΠΑ ότι παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη και πόρους σε μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση και για συνωμοσία για τη δολοφονία Αμερικανών υπηκόων.

Αιγύπτιος υπήκοος, ήταν γνωστός επίσης με το όνομα Χουσάμ Αμπντ αλ Ραούφ, σύμφωνα με το FBI.

Τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι λιγότεροι από 200 μαχητές του τρομοκρατικού δικτύου Αλ Κάιντα παραμένουν στο Αφγανιστάν.


Αυτό το μήνα συμπληρώνονται 19 χρόνια από τότε που οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για να ανατρέψουν τους Ταλιμπάν, οι οποίοι προσέφεραν τότε καταφύγιο στους μαχητές της Αλ Κάιντα που επιτέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Οι ΗΠΑ σταδιακά αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από το Αφγανιστάν μετά τη σύναψη συμφωνίας ορόσημο με τους Ταλιμπάν τον Φεβρουάριο.

Με βάση αυτή τη συμφωνία ξένες δυνάμεις θα εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν έως το Μάιο του 2021, με αντάλλαγμα αντιτρομοκρατικές εγγυήσεις των Ταλιμπάν, οι οποίοι συμφώνησαν να διαπραγματευτούν μια μόνιμη εκεχειρία και έναν τύπο κατανομής εξουσίας με την αφγανική κυβέρνηση.

Οι ενδο-αφγανικές ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκίνησαν στη Ντόχα τον περασμένο μήνα. Εντούτοις, οι μάχες μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ