2020-11-18 00:20:18
Φωτογραφία για Γιάνης Βαρουφάκης...Από  την πισίνα της Αίγινας στο… σταυροπόδι του Πολυτεχνείου...ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ...ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ



 



Ο πρώην υπουργός και νυν αρχηγός κόμματος αποδεικνύει περίτρανα ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει

 στην πολιτική διαδρομή της ματαιοδοξίας του ... Αυτή τη φορά, εν μέσω πανδημίας, θέλησε να... «το παίξει» αριστερός

Είναι Μάρτιος του 2015 όταν κυκλοφορεί το περίφημο τεύχος του Paris Match με την φωτογράφηση του Γιάνη-με ένα ν-και της συζύγου του Δανάης Στράτου, γόνου της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας.

Ο πιο δημοφιλής τότε υπουργός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ποζάρει μαζί με την σύζυγό του λανσάροντας προς τα έξω την εικόνα ενός cool επιστήμονα που μπήκε στην πολιτική χωρίς να επιδικώκει κανένα προσωπικό όφελος.

Ο ίδιος άλλωστε τότε έλεγε ότι δεν είναι πολιτικός και ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την βοηθειά του για σε ότι αφορούσε την οικονομία της χώρας.

Στο αλήστου μνήμης τεύχος του Γαλλικού περιοδικού, Γιάνης και Δανάη εμφανίζονται χαμογελαστοί με φόντο την Ακρόπολη, απολαμβάνουν θαλασσινά και σαλάτα, ενώ ο τότε υπουργός φωτογραφίζεται να παίζει πιάνο και να διαβάζει έχοντας την σύζυγό του από πάνω.


Πέντε χρόνια μετά είναι πλέον αρχηγός του «Μέρα 25», εκλεγμένος βουλευτής και ένας άνθρωπος που εξακολουθεί να αναζητάει ευκαιρία για να προβληθεί, ακόμη και εν μέσω πανδημίας.

Η επιλογή του να καθίσει σταυροπόδι αλά Τσινγκακούκ-πρόκειται για τον τελευταίο αρχηγό της Ινδιάνικης φυλής των Μοϊκανών- κρατώντας ένα πλακάτ διαμαρτυρίας θύμισε σε όσους τον είχαν ξεχάσει ότι ο Γιάνης είναι ακόμη εδώ.



Είναι αυτός που φώναζε τις τελευταίες ημέρες εν μέσω πανδημίας για τα κυβερνητικά μέτρα την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμπλέοντας έστω και άθελά του με τον ΣΥΡΙΖΑ του cool Αλέξη.

Αυτού που τον αποθέωνε μέχρι να τον «αδειάσει» με δόξα και τιμή όταν ο Γιάνης επέμεινε στα όσα πρέσβευε για την έξοδο από την κρίση, έχοντας καταφέρει να εξοργίσει τον Γερούν Ντάϊσεμπλουμ, τον Σόϊμπλε και αρκετούς άλλους υπουργούς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Έγραψε ιστορία ο Γιάνης τότε-στυλιστική κυρίως-με τα περίεργα σακάκια και τα πουκάμισα με τα λαχούρια, ηχογραφούσε ως πράκτορας τους εταίρους και ήταν ο μόνος που χάρηκε με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εκείνο το βράδυ του Ιούνη.

Το κρυπτονόμισμα και τα Εξάρχεια

Όταν επέστρεψε σπίτι του, εξομολογήθηκε στην Δανάη Στράτου το άδειασμα από τον Αλέξη που κινούνταν πλέον χωρίς να τον υπολογίζει.

Ήταν αυτός που κατάφερε να «κλείσει» τις τράπεζες προκαλώντας τον ανάλογο πανικό και η παραίτησή του τον επανέφερε αρχικά στην πρότερη ζωή του.

Αυτή του καθηγητή Οικονομικών που ζούσε και ανέπνεε όπως έλεγε στους γύρω του για να σβήσει το χρέος της χώρας, ακόμη και με επιστροφή στην δραχμή ή την δημιουργία ενός κρυπτονομίσματος.

Αμφότερες οι λύσεις αυτές ήταν δικές του ιδέες, οι οποίες έσβησαν σαν θολές αναμνήσεις στα χρόνια που ακολούθησαν και ο Γιάνης επέστρεψε στην συνήθη του καθημερινότητα.



Αποδράσεις στην Αίγινα τα Σαββατοκύριακα, με βουτιές σε μια μεγάλη πισίνα, ιδανική για να εξασκείται στο κολύμπι ο πρωην υπουργός και νυν αρχηγός κόμματος, ο οποίος αρέσκεται στον healthy τρόπο ζωής.

Φαν της κουλτούρας των Εξαρχείων μάλλον δεν περίμενε ποτέ το κράξιμο που έφαγε από καμιά τριανταριά άτομα όταν μαζί με την γυναίκα του και μια φίλη τους αποφάσισαν να φάνε στο εστιατόριο «Γιάντες».

Είχαν μεταβεί εκεί με την μηχανή του Γιάνη ο οποίος μάλλον δεν ανέμενε το «πέσιμο» από τα παιδιά των Εξαρχείων με τα οποία συνομίλησε για αρκετή ώρα σε έντονο ύφος.

Πέντε χρόνια μετά αυτός που δεν ήθελε να κάνει καριέρα πολιτικού, ίδρυσε κόμμα και μαζί με τους εφτά βουλευτές του προέβη στην αλά Τσινγκακούκ καθιστική διαμαρτυρία.

Χρειάστηκε να επιδείξει κάί την βουλευτική του ταυτότητα, θέλοντας να περάσει από τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει κλοιό, λέγοντας ότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μάλλον τα όργανα της τάξης δεν το ήξεραν Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ