2020-12-30 12:17:52
Φωτογραφία για Κόλλησε κοροναϊό, παρόλο που είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer

medlabnews.gr iatrikanea 

 Η ιστορία ενός νοσοκόμου σε ΜΕΘ που βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19 μέρες αφότου είχε ήδη κάνει το εμβόλιο της Pfizer, είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας, ότι το πλύσιμο των χεριών, η κοινωνική απόσταση και η μάσκα προσώπου θα είναι ζωτικής σημασίας και το 2021.

Ο κοροναϊός δεν νικήθηκε ακόμα. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της περίπτωσης του 45χρονου νοσοκόμου Matthew W., από το Σαν Ντιέγκο.

Ο νοσοκόμος έκανε το εμβόλιο της Pfizer στις 18 Δεκεμβρίου και, όπως δήλωσε στον τοπικό σταθμό KGTV, η μόνη παρενέργεια του εμβολίου που βίωσε ήταν ο πόνος στο χέρι.

Έξι ημέρες αργότερα, μετά από μια βάρδια σε μονάδα ΜΕΘ COVID-19, ο Matthew ένιωσε ρίγη, μυϊκό πόνο και κόπωση. Ένα τεστ που έκανε επιτόπου στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι ήταν θετικός για τη νόσο COVID-19.

Πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή η εξέλιξη ΔΕΝ είναι κάτι απροσδόκητο, όπως δήλωσε στο KGTV και ο δρ. Christian Ramers, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στα αμερικανικά Κέντρα Υγείας του Σαν Ντιέγκο.

Κορονοϊός: Δεν αναπτύσσεται αμέσως πλήρης προστασία μετά τον εμβολιασμό COVID-19

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου ότι απαιτούνται περίπου 10 έως 14 ημέρες για να αρχίσετε να αναπτύσσετε προστασία από το εμβόλιο», δήλωσε ο δρ. Ramers.

Ακόμη και μετά από αυτές τις 10 έως 14 ημέρες, οι ασθενείς χρειάζονται ακόμη μια δεύτερη δόση εμβολίου για πλήρη προστασία. «Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι σας δίνει κάπου περίπου το 50% και χρειάζεστε τη δεύτερη δόση για να φτάσετε έως και το 95%«, πρόσθεσε ο δρ. Ramers.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση του τι συνέβη στον 45χρονο νοσοκόμο

Δεδομένου ότι η περίοδος επώασης για την COVID-19 μπορεί να είναι έως και 14 ημέρες, είναι επίσης πιθανό ο Matthew να είχε μολυνθεί πριν κάνει το εμβόλιο στις 18 Δεκεμβρίου.

Και τα δύο πιθανά σενάρια είναι μια υπενθύμιση ότι τα εμβόλια δεν είναι ξαφνική πανάκεια. Αντ’ αυτού -λένε οι ειδικοί- η αναχαίτιση της πανδημίας θα χρειαστεί χρόνο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις θεμελιώδεις πρακτικές δημόσιας υγείας, όπως η κοινωνική απόσταση, οι μάσκες και το πλύσιμο των χεριών.

«Ακούτε τους επαγγελματίες υγείας να είναι πολύ αισιόδοξοι για το ότι είναι η αρχή του τέλους, αλλά πρόκειται να είναι μια αργή διαδικασία«, δήλωσε ο δρ. Ramers.

Πηγές: https://abcnews.go.com, https://www.ibtimes.com, https://nypost.com

VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ