2021-01-10 23:21:45
Φωτογραφία για Ινδονησία: Το συγκλονιστικό μήνυμα μιας μητέρας - «Αντίο οικογένεια, πάμε σπίτι τώρα»
Η τελευταία selfie μιας μητέρας μαζί με τα παιδιά της καθώς επιβιβάστηκαν στο Boeing 737-500 που συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτας – Ανάμεσα στους 62 επιβαίνοντες, ήταν επτά παιδιά και τρία μωρά

Μια selfie με τα παιδιά της πρόλαβε να βάλει η Ratih Windania, επιβάτης του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 737-500 του ινδονησιακού αερομεταφορέα χαμηλού κόστους Sriwijawa.

Η γυναίκα πόσταρε μία φωτογραφία στο Instagram, που ποζάρει χαρούμενη με τα παιδιά της να γελούν ανέμελα. «Αντίο οικογένεια. Πάμε στο σπίτι τώρα» έγραψε, λίγη ώρα πριν την πτήση.

«Προσευχηθείτε για μας» ζήτησε ο αδερφός της Irfansyah Riyanto που δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία της οικογένειας. Τραγική ειρωνεία; Η μητέρα σχεδίαζε να πάρει άλλη πτήση για την επιστροφή της, ωστόσο άλλαξε τα εισιτήρια την τελευταία στιγμή.

Όπως πολλοί απελπισμένοι συγγενείς, ο Irfansyah έσπευσε στο αεροδρόμιο αργά το Σάββατο. Σήμερα το πρωί εξακολουθούσε να ελπίζει σε καλά νέα για την αδερφή της και άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειας. Ανάμεσά του και οι γονείς του.

«Νιώθουμε ανίσχυροι, μπορούμε μόνο να περιμένουμε και ελπίζουμε σε ενημέρωση σύντομα» είπε σε δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε, η αδερφή του και τα δύο της παιδιά είχαν κάνει διακοπές τριών εβδομάδων. «Ήμουν αυτός που τους πήγε στο αεροδρόμιο, τους βοήθησε με τα check-in και τα πράγματα. Νιώθω ότι ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα» είπε.

Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά

Λίγη ώρα πριν, οι αρχές εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους με τους 62 επιβαίνοντες, στα ανοιχτά της Τζακάρτας.

Το αεροσκάφος της Sriwijawa εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα· 09:40 ώρα Ελλάδας), περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Πλέον ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε ότι οι αρχές προσπαθούν να ανασύρουν τα μαύρα κουτιά από τον βυθό της θάλασσας, όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι αρχές έχουν επίσης ανασύρει ανθρώπινα μέλη και διάφορα ρούχα.

Η αστυνομία έχει ζητήσει δείγματα DNA των επιβατών και του πληρώματος από τους συγγενείς τους. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 50 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος, ενώ ανάμεσά τους ήταν επτά παιδιά και τρία βρέφη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Toyota
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Toyota
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ