2021-01-15 16:12:28
Φωτογραφία για Ανοίγει όλο το λιανεμπόριο από Δευτέρα 18/1 πλην των κόκκινων περιοχών
Το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου αποφασίζει η κυβέρνηση, έπειτα από τη σχετική εισήγηση που έκανε και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές, τα οποία θα επανεκκινήσουν από Δευτέρα με τη μέθοδο του click away.

Με βάση την απόφαση, με βάση το σχέδιο το οποίο κατήρτησε το υπ. Ανάπτυξης, θα ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα.

Παράλληλα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης νυχιών με προκαθορισμένα ραντεβού.

Η λειτουργία των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου αναμένεται να γίνει με βασικό περιορισμό τα 4 άτομα ανά 100 τμ.

Το καθολικό άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, χωρίς click away και click inside, αποφασίζει η κυβέρνηση, έπειτα απ’ τη σχετική εισήγηση που έκανε και η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα καταστήματα στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές, τα οποία θα επανεκκινήσουν από Δευτέρα με τη μέθοδο του click away.


Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει στις 18.00 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, του οποίου η συμβολή ήταν σημαντική για την κατάρτιση του σχεδίου.

Με βάση την απόφαση αναμένεται να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα. Επομένως από Δευτέρα οι καταναλωτές θα μπορούν να μπαίνουν κανονικά στα καταστήματα για τις αγορές τους, πλην των «κοκκινων» περιοχών, με το Νο2 στο σχετικό SMS που θα στέλνουν στο 13033 και τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο βασικός περιορισμός θα είναι 4 άτομα ανά 100 τμ. Παράλληλα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και κέντρα περιποίησης νυχιών με προκαθορισμένα ραντεβού.

Πηγή (ΠΑ 15/1/21)

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ