2021-01-23 00:24:10
Φωτογραφία για Έντονες διαμαρτυρίες των επιστημόνων για το επίδομα των €400
Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι επιστημονικοί φορείς της χώρας, με αφορμή τις χθεσινές (21/1) ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, για την καταβολή του ειδικού επιδόματος των 400 ευρώ υπό προϋποθέσεις και με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Οι Επιστημονικοί Φορείς της Χώρας σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και σε απάντηση του από 21/1/2021 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Εργασίας, προβαίνουν στις κάτωθι επισημάνσεις:

Εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν εκλήθησαν 4 από τους 9 φορείς που συμμετέχουν στο διάλογο μέχρι σήμερα.

Εμμένουν στις απόψεις τους, όπως αυτές από την πρώτη στιγμή είχαν διατυπωθεί στην από 22/12/2021 επιστολή τους προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Βρούτση, τόσο ως προς το ύψος του προς διανομή ποσού,(το οποίο προέρχεται από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ των Ανεξάρτητα Απασχολούμενων Επιστημόνων, δημιουργηθέν από ίδιους πόρους από το 2011 έως σήμερα), τα εισοδηματικά κριτήρια, τους δικαιούχους αλλά κυρίως την ταχεία διαδικασία υλοποίησης του μέτρου.


Ζητούν από την Κυβέρνηση την εφαρμογή όσων δεσμεύσεων έχει λάβει απέναντί τους και να επανεξετάσει τις τροποποιημένες θέσεις της, όπως αυτές το πρώτον εκφράστηκαν στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

Ζητούν την άμεση ανάρτηση της Πλατφόρμας Υποβολής Αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων στο «ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ».

Την ανακοίνωση υπογράφουν το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε η ηγεσία του υπουργείου με τους φορείς, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το επίδομα των 400 ευρώ θα καταβληθεί στους μη μισθωτούς επιστήμονες, με εισοδηματικά κριτήρια, μετά και από έλεγχο εσόδων που θα αποδεικνύει την μείωσή τους κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ