2021-01-29 13:02:45
Φωτογραφία για «Λουκέτο» λόγω ανακαίνισης σε ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα στο Παρίσι
Εκτός λειτουργίας θα μείνει ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα των Παρισίων, όπου φιλοξενείται η μεγαλύτερη συλλογή μοντέρνας τέχνης της Ευρώπης: το Πολιτιστικό Κέντρο Πομπιντού.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Ρέντζο Πιάνο και Ρίτσαρντ Ρότζερς, το Κέντρο Πομπιντού άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1977, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γερνάει... «Είχαμε δύο επιλογές», όπως υποστηρίζει η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ροζελίν Μπασελό, γράφει η εφημερίδα «Le Monde».

«Η μία ήταν να ανακαινίσουμε το κτήριο όσο αυτό θα παρέμενε ανοικτό, η άλλη επιλογή ήταν να το κλείσουμε τελείως. Προτίμησα την δεύτερη, γιατί θα διαρκέσει λιγότερο και θα είναι κάπως οικονομικότερη», είπε.

Η ανακαίνιση του Πομπιντού θα ξεκινήσει το 2023 και θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστό μέχρι το 2027. Όπως όλα τα πολιτιστικά αξιοθέατα του Παρισιού, έτσι και το Πομπιντού είχε κλείσει τον περασμένο Μάρτιο, έως και τον Ιούνιο, εξαιτίας του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού για να ανοίξει σύντομα, μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και αναγκάστηκε να ξανακλείσει.


Το εξωτερικό του κτηρίου αποτελεί από μόνο του ένα αξιοθέατο, καθώς είναι καλυμμένο από πολύχρωμες σωληνώσεις εξαερισμού και ύδρευσης, ηλεκτρικά κυκλώματα και χρωματιστούς εξωτερικούς ανελκυστήρες. Την δεκαετία του ΄70, όταν εγκαινιάστηκε, το κτήριο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων- ακόμα και μηνύσεις- λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού του, αλλά στην πορεία κέρδισε το κοινό και τους τουρίστες .

Το 2019 , πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το Πολιτιστικό Κέντρο Πομπιντού είχε δεχτεί συνολικά 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ