2021-01-30 07:30:00
Φωτογραφία για Κρήτη: «Κοκκινίζει» ο Άγιος Νικόλαος - Τουλάχιστον 50 νέα κρούσματα
Μια ανάσα πριν το «κόκκινο» βρίσκεται ο Δήμος Αγίου Νικολάου, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί 50 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, η επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου του ΕΟΔΥ Αθηνά Καρπούζη.

Τα 20 από αυτά εντοπίζονται στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας και τα 30 στον γενικό πληθυσμό, κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς δεν αποκλείεται η περιοχή να βρεθεί σε καθεστώς σκληρών μέτρων.

«Περιμένουμε να ακούσουμε σήμερα τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά» ανέφερε η κα. Καρπούζη.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων

«Πρέπει να είμαστε σε κάθε μας βήμα προσεκτικοί. Να προσπαθήσουμε να μην γινόμαστε στενές επαφές», δήλωσε στον Σκάι Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη η διευθύντρια Δημόσιας υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Μαρία Μωυσάκη.

Ο μηχανισμός υγείας βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων 24ωρων σε μία περιοχή που για μήνες είχαν καταγραφεί ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα.


«Το πώς συμπεριφερόμαστε σε καθημερινή βάση είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κοινωνικές μας επαφές και να τηρούμε τα μέτρα», πρόσθεσε η κ.Μωυσάκη.

Θετικές στον κορωνοϊό τρεις νοσηλεύτριες στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μανόλης Ανδρεαδάκης, τρεις νοσηλεύτριες έκαναν μοριακό τεστ το οποίο βγήκε θετικό στον κορωνοϊό, έχουν ήπια συμπτώματα και μένουν σε κατ’οίκον περιορισμό. Δύο μάλιστα από τις τρεις νοσηλεύτριες έχουν συγγένεια.

Η μία νοσηλεύτρια ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η δεύτερη στα ΤΕΠ και η τρίτη στη ΜΕΘ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των νοσηλευτριών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ