2021-02-01 08:26:42
Φωτογραφία για «Τέλος χρόνου» για Σωκράτη Κόκκαλη και Intralot: Τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι
Εκπνέει σήμερα απόγευμα η νέα προθεσμία που δόθηκε σε κατόχους ομολογιών (SUNs 2021) της εταιρείας προκειμένου να προσχωρήσουν στη συμφωνία lock-up - Ποια είναι τα κρίσιμα ποσοστά Εκπνέει σήμερα το απόγευμα η νέα προθεσμία που δόθηκε σε κατόχους ομολογιών (SUNs 2021) της εταιρείας προκειμένου να προσχωρήσουν στη δεσμευτική συμφωνία (lock-up) που έχει επέλθει μεταξύ της Intralot και ομάδας ομολογιούχων («Ad Hoc Group») στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που προτείνει η εταιρεία, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη, και οι σύμβουλοί της.

Για το πρώτο ομόλογο συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ και λήξεως το 2021,η Intralot έχει έλθει σε lock-up συμφωνία με ομάδα ομολογιούχων οι οποίοι κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 75% επί του συνόλου των ομολογιών (senior unsecured notes) που έχει εκδώσει η εταιρεία.

Βάσει της συμφωνίας, η ad hoc ομάδα των ομολογιούχων συμφώνησε αρχικά να ανταλλάξει τις ομολογίες της με νέες εξασφαλισμένες ομολογίες (senior secured notes), αξίας 205 εκατ. ευρώ, με πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate) 5,90% τον πρώτο και δεύτερο χρόνο από την έκδοση, 7% τον τρίτο χρόνο από την έκδοση και 7,25% έπειτα, οι οποίες θα εκδοθούν από την αμερικανική θυγατρική Intralot Inc., με λήξη το 2025.


Ως εγγυητές έχουν οριστεί η εταιρεία TopCo (έμμεσα μητρική εταιρεία της Intralot Inc., η οποία, μαζί με τις θυγατρικές της, αποτελεί το «New Restricted Group»), μία εταιρεία που θα συσταθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ολλανδίας και θα αποτελέσει άμεση θυγατρική εταιρεία της TopCo, αλλά και άμεσα μητρική εταιρεία της Intralot Inc. (η εταιρεία “HoldCo”), και, τέλος, η εταιρεία Intralot Tech – Μονοπρόσωπη Α.Ε. Για να δοθεί και στους υπόλοιπους κατόχους ομολογιών (senior unsecured notes) περισσότερος χρόνος να εξετάσουν την προτεινόμενη συμφωνία, παρατάθηκε η προθεσμία προσχώρησης στη συμφωνία lock-up έως σήμερα το απόγευμα, 1η Φεβρουαρίου, αντί αρχικά της 25ης Ιανουαρίου 2021. Μένει να φανεί εάν θα υπάρξει νέα παράταση

Ωστόσο, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, πρέπει το ποσοστό των ομολογιούχων που συναινεί στην προτεινόμενη ανταλλαγή να ανέλθει στο 90%. Εφόσον κλείσει η ανταλλαγή ομολογιών, από το ομόλογο του 2021 η Intralot εξοικονομεί περί τα 45 εκατ. ευρώ.

Το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά τις ομολογίες (senior unsecured notes) που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2024, ύψους 500 εκατ. ευρώ, έχει γνωστοποιηθεί πως στη συμφωνία lock up συμμετέχει προσώρας το 13% των ομολογιούχων. Για το ομόλογο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής έναντι ποσοστού συμμετοχής (μέχρι 49%) στο μετοχικό κεφάλαιο της TopCo. Ορισμένοι ομολογιούχοι που αποτελούν μέρη της συμφωνίας lock-up αλλά και μέλη του Ad Hoc Group, θα παρέχουν υποστήριξη (backstop) για την ανταλλαγή ομολογιών του 2024, εγγυώμενοι ελάχιστη προσφορά ύψους 68 εκατ. ευρώ από τις ομολογίες που κατέχουν, έναντι συμμετοχής ποσοστού ίσου με 18,7% στο μετοχικό κεφάλαιο της TopCo. Η ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολογιών του 2024 προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την έκδοση των νέων εξασφαλισμένων ομολογιών (SSNs).

Η υλοποίηση των συναλλαγών, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Intralot, προτείνεται να πραγματοποιηθεί παράλληλα, με δύο αμοιβαία εξαρτώμενες προτάσεις ανταλλαγής. Ακόμη, προτείνεται να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή ομολογιών του 2021 μέσω μίας πρότασης ανταλλαγής που θα απαιτεί την συγκατάθεση των κατόχων των μη εξασφαλισμένων ομολογιών λήξεως 2021, σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το 90%. Στην περίπτωση μη επίτευξης του, απαιτούμενου για την εφαρμογή της ανταλλαγής, ποσοστού συγκατάθεσης 90%, η Intralot έχει αναφέρει πως διαθέτει εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή της ανταλλαγής ομολογιών του 2021.

Η ανταλλαγή ομολογιών του 2024 θα πραγματοποιηθεί μέσω μίας πρότασης ανταλλαγής στους κατόχους των ομολογιών του 2024, με σκοπό να ανταλλάξουν τις υφιστάμενες ομολογίες τους με κοινές μετοχές της TopCo. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ