2021-02-05 17:31:09
Φωτογραφία για Τεράστια αύξηση επιβατών στις συγκοινωνίες της Αθήνας αυτή την εβδομάδα, παρά το lockdown.
Lockdown, μόνο κατ’ όνομα αποτελούν τα αυστηρότερα μέτρα που λήφθηκαν για την Αττική από το περασμένο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, αφού το ρεκόρ επιβατών που σημειώθηκε στις συγκοινωνίες της Αθήνας την προηγούμενη Παρασκευή, ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων, ξεπεράστηκε κατά πολύ κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΟΑΣΑ για τις επικυρώσεις εισιτηρίων, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου σημειώθηκε νέο ρεκόρ με 1.748.376 εισιτήρια. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου επικυρώθηκαν 1.681.842 εισιτήρια ενώ τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 1.163.108.

Συγκριτικά, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου είχαν επικυρωθεί 835.261 εισιτήρια, δηλαδή αυτή την εβδομάδα οι επιβάτες διπλασιάστηκαν!

Τα νούμερα αυτής της εβδομάδας είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν τα συγκρίνουμε με αυτά των πρώτων εβδομάδων του lockdown που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι και πριν την εορταστική περίοδο, επικυρώνωνταν λιγότερα από 300.000 εισιτήρια ημερησίως. Ακόμα και νωρίτερα όμως, τον Οκτώβριο, ακυρώνωνταν λιγότερα από 700.000 εισιτήρια κάθε μέρα.


Σε κάθε περίπτωση, οι αριθμοί που δημοσιεύει ο ΟΑΣΑ (που θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι έγκυροι) αφορούν επικυρώσεις εισιτηρίων, επομένως ο πραγματικός αριθμός των επιβατών είναι σίγουρα μεγαλύτερος αν συνυπολογιστεί και η εισιτηριοδιαφυγή.

Τις τελευταίες μέρες, το Athens Transport έχει δεχθεί σχόλια από αναγνώστες που αναφέρονται τόσο στη συχνότητα των δρομολογίων του Μετρό, όσο και στην πληρότητα που παρουσιάζουν λεωφορεία και σταθμοί του Μετρό τις ώρες αιχμής.

Σε χτεσινές του δηλώσεις πάντως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου (ημέρα που όπως είδαμε είχαμε το νέο ρεκόρ επιβατών) μόνο σε 20 δρομολόγια λεωφορείων καταγράφηκε πληρότητα άνω του 65%. Δυστυχώς προς το παρόν ο ΟΑΣΑ δεν δημοσιεύει τα στοιχεία της πληρότητας των δρομολογίων, επομένως δεν υπάρχει τρόπος επαλήθευσης των ισχυρισμών του υπουργού.

Αύξηση των δρομολογίων πάντως δεν πρόκειται να δούμε πριν υπογραφούν οι συμβάσεις για το leasing 300 λεωφορείων (σύμφωνα και πάλι με τον υπουργό «σε λίγες μέρες») αλλά και πριν ολοκληρωθούν οι προσλήψεις 609 εργαζόμενων σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ τις οποίες εξετάζει το ΑΣΕΠ.

athenstransport.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ