2021-02-10 08:53:10
Φωτογραφία για Ο Bill Gates μας...τρομοκρατεί για την επόμενη κρίση της ανθρωπότητας Ο Bill Gates προέβλεψε με ακρίβεια την πανδημία που περνάμε, προειδοποιώντας κυβερνήσεις και κρατικούς μηχανισμούς από το 2015. Στο Ted talk με τίτλο “The Next Outbreak” προειδοποίησε πως ένα μικρόβιο και όχι ο πόλεμος, είναι ικανό να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη μέσα στην επόμενη δεκαετία. Παρέθεσε μάλιστα τον ιό Ebola για να αποδείξει πως η ανθρωπότητα δεν είχε καμία άμυνα απέναντι σε μία πανδημία. Έξι χρόνια μετά, η COVID-19 έχει μεταδοθεί σε πάνω από 100 εκατομμύρια κόσμου και έχει σκοτώσει πάνω από 2 εκατομμύρια.Τώρα ο Bill Gates επιστρέφει με νέες προβλέψεις

. Στο video του επιστημονικού περιεχομένου καναλιού, Veritasium, ο Gates ερωτάται από τον Derek Muller ποια είναι η επόμενη κρίση που θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος. Η απάντηση του Gates είναι ξεκάθαρα η κλιματική αλλαγή και η βιοτρομοκρατία.

Μία είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο θα έχουμε ένα σύνολο θανάτων μεγαλύτερο από αυτό που είχαμε στην πανδημία.

 Μία ακόμα είναι η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει ζημιά, θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό και αυτό σημαίνει πως το κόστος, η πιθανότητα να μολυνθούμε από αυτό θα είναι μεγαλύτερη από τις φυσικές επιδημίες όπως η τωρινή.

Ο Gates σημείωσε πως όσο η αλληλεπίδρασή μας με τα ζώα παραμένει υψηλή, πάντα θα υπάρχουν επόμενες πανδημίες που θα προκύπτουν από μεταλλασσόμενους ιούς. Μπορούμε όμως να αυξήσουμε το επίπεδο ετοιμότητάς μας έτσι ώστε όταν έρθει η επόμενη, να μην έχουμε τόσους νεκρούς όσους είχαμε τώρα. Στην αντιμετώπιση των πανδημιών, χωρίζει τις αντιδράσεις μας σε δύο τομείς.

Ένας είναι στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης, όπου πρέπει να αναπτύξουμε τα mRNA εμβόλια. Ο άλλος είναι ο διαγνωστικός τομέας, η δυνατότητα να πραγματοποιούμε 10 εκατομμύρια tests την ημέρα, με τα σωστά μηχανήματα στο πεδίο. Στο επίκεντρο όλων αυτών, είναι οι πληροφορίες οι οποίες πρέπει να παρέχονται διαρκώς στους επιδημιολόγους.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ