2021-03-02 21:42:53
Φωτογραφία για Τζανάκης: Πότε θα αρχίσει η υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα
Η σημερινή εικόνα των 2.353 κρουσμάτων αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το 2021 δείχνει ότι η χώρα μας βράζει από την πανδημία με το επίκεντρο να είναι η Αττική και τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται.

Αναμενόμενη αύξηση, αργή αποκλιμάκωση

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι αυτή η αύξηση κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και είχε προβλεφθεί από το προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες.

«Σύμφωνα με το μοντέλο, αυτή θα είναι η κορύφωση του κύματος και περιμένουμε μετά τις 10 Μαρτίου να αρχίσει μια σταθεροποίηση και σιγά σιγά η αποκλιμάκωση».

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος θα είναι αργή αλλά σταθερή, ενώ σχετικά με την ενδεχόμενη άρση μερικών περιοριστικών μέτρων, ο καθηγητής τόνισε ότι για την Αττική ημερομηνία ορόσημο ίσως να είναι η 20η Μαρτίου.


Στο 3,84 ο δείκτης θετικότητας

Από την άλλη ο δείκτης θετικότητας συνεχίζει τα σκαμπανεβάσματά του. Από το σοκαριστικό 6,55 της Δευτέρας (1η Μαρτίου) υποχώρησε σήμερα στο 3,84 και παρά την αισθητή του μείωση, η εικόνα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων έγινε πολύ χειρότερη. Το 3,84 προέκυψε μετά από 61.255 διαγνωστικά τεστ σε όλη τη χώρα, ένα από τα υψηλότερα νούμερα από την αρχή της πανδημίας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, το όριο συναγερμού για τους ειδικούς είναι το 4 και με βάση αυτό μπορούν να εισηγηθούν μέτρα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες το όριο του 4 το έχουμε ξεπεράσει τρεις φορές δείγμα ότι πανδημία στη χώρα μας καλπάζει.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ