2021-03-08 21:26:29
Φωτογραφία για Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η θλίψη είναι δυσβάσταχτη» το μήνυμά του για το 37 ημερών βρέφος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του αναφέρεται στην τραγική είδηση για τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 37 ημερών, από κορονοϊό στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

«Δυστυχώς σήμερα είχαμε το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας. Ένα βρέφος που πέρασε τις 17 από τις 37 ημέρες ζωής του παλεύοντας με τον κορωνοϊό. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, όμως σήμερα η θλίψη είναι δυσβάσταχτη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτησή του

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο του βρέφους

Το βρέφος μόλις 37 ημερών ήταν διασωληνωμένο και έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από κορονοϊό. Το μωράκι πέθανε τα ξημερώματα παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού να το κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μωράκι ήταν από την αρχή σε πολύ άσχημη κατάσταση και δυστυχώς δεν εμφάνισε βελτίωση, όσο καιρό νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. Το βράδυ της Κυριακής η κατάστασή του ξεκίνησε να επιβαρύνεται με ραγδαίο ρυθμό. Πρώτα χτυπήθηκε η καρδιά και μετά τα νεφρά με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ήταν πρωτοπαθές περιστατικό- δηλαδή η λοίμωξη από την οποία χτυπήθηκε και έχασε τη ζωή του ήταν ο κορονοϊός. Είχε διασωληνωθεί όταν ήταν 20 ημερών και ήταν το μωρό στο οποίο είχε αναφερθεί συγκινημένος προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ