2021-03-14 19:30:05
Φωτογραφία για Τα πρώτα Covid Free νησιά στην Ελλάδα

Αύξηση επισκεψιμότητας προσδοκούν οι νησιωτικοί προορισμοί, στους οποίους οι εμβολιασμοί κατά του Covid έχουν αγγίξει το 100% του πληθυσμού και ήδη έχουν συμπεριληφθεί στη διεθνή τουριστική ειδησεογραφία ως "Covid Free" τουριστικοί προορισμοί για το καλοκαίρι.

Πρόκειται για τα μικρά κυρίως νησιά έως 1.000 κατοίκους, που το σχέδιο του εμβολιασμού με την κωδική ονομασία «Ελευθερία», θα έλεγε κανείς ότι τα απελευθέρωσε «πρώτα» από τα δεσμά του Covid και πλέον κάνουν πλάνα για την εφετινή τουριστική σεζόν, όπως τόνισαν επίσημοι φορείς των εν λόγω νησιών. Aντίστοιχες φυσικά βλέψεις έχουν και οι υπόλοιποι προορισμοί της χώρας, από τους οποίους κάποιοι έμειναν αλώβητοι από τα βέλη του Covid και οι υπόλοιποι, με την εξέλιξη των εμβολιασμών, στο γενικό πληθυσμό αλλά και στους εμπλεκόμενους με την τουριστική βιομηχανία, θα είναι "Covid Free" για εγχώριους και εισερχόμενους επισκέπτες.

Καστελόριζο, Μεγανήσι, Κάστος, Θύμαινα, Ψαρά, Κάλαμος, Φούρνοι, Οινούσσες είναι οι νησιωτικοί προορισμοί κάτω των 1000 κατοίκων που έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός, ενώ την πρώτη δόση έχουν ολοκληρώσει τα νησιά, Ερεικούσσα, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Γαύδος, Χάλκη, Μαθράκι, Λειψοί, Οθωνοί, Τήλος, Αρκοί.





Περισσότερα: zougla

doriforosnews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ