2021-03-18 21:33:26
Φωτογραφία για Πώς τα παιδιά μπορούν να γίνουν μέρος της ιστορίας των σιδηροδρόμων με τον διαγωνισμό The Magnificent Train Journey.
Το αστέρι της CBeebies Grace Webb και ο δημοφιλής παρουσιαστής του S4C Trystan Ellis-Morris συγκαταλέγονται μεταξύ των κριτών για έναν συναρπαστικό νέο διαγωνισμό που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να ονομάσουν ολοκαίνουργια τρένα που κατασκευάζονται για την Ουαλία και τα σύνορά της.

Ο διαγωνισμός Magnificent Train Journey είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά του δημοτικού να γίνουν μέρος της ιστορίας των σιδηροδρόμων και να επιλέξουν τα ονόματα για έως και 148 τρένα.

Η TfW ενθαρρύνει τα παιδιά να βρουν ονόματα με βάση ένα πραγματικό μέρος, ορόσημο, ιστορικό χώρο ή μυθική μορφή που σχετίζεται με μέρη στην Ουαλία και τα Σύνορα. Οι καταχωρίσεις πρέπει να περιλαμβάνουν κάτι δημιουργικό για να εξηγήσουν γιατί επέλεξαν αυτό το όνομα, όπως ποίημα, ιστορία ή εικόνα.

Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μεμονωμένα ή ως μέρος τάξης ή σχολείου.

Η Megan Roseblade, επικεφαλής του έργου TfW και πρώην δάσκαλος, είπε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε αυτόν τον φανταστικό διαγωνισμό που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να γίνουν μέρος της ιστορίας των σιδηροδρόμων.


«Αλλά δεν είναι απλώς ένας διαγωνισμός ονομάτων τρένων, έχουμε δημιουργήσει ένα διαδραστικό πακέτο μάθησης που παρέχει έναν διασκεδαστικό τρόπο να μάθουμε για τη βιωσιμότητα, την ιστορία των σιδηροδρόμων, τον τρόπο κατασκευής των τρένων και τα καταπληκτικά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν οι άνθρωποι σε όλη την Ουαλία τρένο.

«Υπάρχει επίσης ένα λαμπρό διαδικτυακό παιχνίδι που ονομάζεται 'Route Wrangler' για να ακολουθήσετε το πακέτο. Ελπίζουμε ότι τα παιδιά θα τα αγαπήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι θα τα βρουν να είναι ένας πραγματικά χρήσιμος πόρος. "

Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν ξεχωριστά ή ως μέρος μιας τάξης ή σχολείου (Εικόνα: TfW)

Οι νικητές θα επιλεγούν από κάθε περιοχή του δικτύου της Ουαλίας και των Συνόρων από ένα συναρπαστικό πάνελ κριτών που περιλαμβάνει τον οικοδεσπότη της Grace's Amazing Machines Grace Webb, τον παρουσιαστή S4C Trystan Ellis-Morris, το Βραβείο Παιδιού για την Ουαλία Eloise Williams και το Bardd Plant Cymru Gruffudd Owen.

Ο διαγωνισμός τελειώνει στις 9 Απριλίου με τους νικητές να ανακοινώνονται το καλοκαίρι και τα επιτυχημένα ονόματα να εμφανίζονται σε νέα τρένα καθώς εισάγονται από το 2022.

Όλοι οι νικητές θα λάβουν ένα «Creative Kit» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι και στους νικητές σε κάθε περιοχή και για την καλύτερη ιστορία, ποίημα ή εικόνα, θα απονεμηθεί ένα ειδικά σχεδιασμένο τρένο από το Hornby για το σχολείο τους. Τα σχολεία θα λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από το τρένο που έχουν υιοθετήσει.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, η TfW δημιούργησε ένα πακέτο μαθημάτων ειδικά σχεδιασμένο για οικιακή μάθηση, που περιλαμβάνει διασκεδαστικές και συναρπαστικές δραστηριότητες σχετικά με τους σιδηροδρόμους, την ιστορία, την κλιματική αλλαγή και μύθους, θρύλους και ορόσημα από την Ουαλία και τα Σύνορα.

Ο David Burrows, Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Blaenbaglan στο Port Talbot, δήλωσε: «Αυτός ο διαγωνισμός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για τους νέους να είναι δημιουργικοί και να μάθουν για τόσα πολλά πράγματα, όπως πώς κατασκευάζονται τα τρένα, το περιβάλλον και η ιστορία της περιοχής τους.

«Ο πόρος είναι διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός για τους μαθητές να χρησιμοποιούν στο σπίτι ή στην τάξη όταν είμαστε πίσω μαζί.

«Θα ενθαρρύνω όλους να κάνουν μια προσπάθεια και να συμμετάσχουν. Σίγουρα θα λάβουμε μέρος - καλή τύχη! "

walesonline.co.uk/special-features/how-children-can-become-part-20193094

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ