2021-03-19 06:28:45
Φωτογραφία για Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει δάνειο για την υποστήριξη του έργου εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων της Σερβίας.
Η Σερβία σχεδιάζει να αναβαθμίσει περίπου 3.735 χιλιόμετρα του σιδηροδρομικού της δικτύου για να βελτιώσει την αποδοτικότητα, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και την περιφερειακή συνδεσιμότητα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε δάνειο 62,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της πρώτης φάσης της Πολυφασικής Προγραμματικής Προσέγγισης για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Τομέα της Σερβίας.

Το συνολικό όριο χρηματοδότησης για το πρόγραμμα ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια $.

Με κοινή συγχρηματοδότηση 50%, η Παγκόσμια Τράπεζα συνεργάζεται με τον Γαλλικό Οργανισμό Ανάπτυξης για αυτήν τη φάση, η οποία απαιτεί επένδυση 125 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Σερβία σχεδιάζει να αναβαθμίσει περίπου 3.735 χιλιόμετρα του σιδηροδρομικού της δικτύου για να βελτιώσει την αποδοτικότητα, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την περιφερειακή συνδεσιμότητα.

Ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας της Σερβίας Stephen Ndegwa δήλωσε: «Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σερβίας είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα με τη δυνατότητα να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο στην ανάπτυξη και τις ευκαιρίες απασχόλησης του έθνους. Το πρόγραμμα θα οδηγήσει σε υποδομή καλύτερης ποιότητας, βελτιωμένη ασφάλεια, βελτιωμένη ολοκλήρωση εντός της χώρας και περιφερειακή, επιταχυνόμενη οικονομική ανάπτυξη και βελτιωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον στην περιοχή.

«Ένα ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο θα καταστεί ουσιαστικό μέρος του μετασχηματισμού των πολυτροπικών μεταφορών στη χώρα και το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται πλήρως με την ατζέντα ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής της για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ και την ουδετερότητα του κλίματος, η οποία προβλέπει 90 % μείωση των εκπομπών στις μεταφορές. "

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι αυτό το έργο θα προσφέρει οφέλη ύψους 111,28 εκατομμυρίων δολαρίων στους δικαιούχους του έργου.

Στόχος του έργου είναι η μείωση των θανάτων από σιδηροδρόμους κατά 23%, η αύξηση της χρήσης του δικτύου κατά 5% και η επέκταση του μεριδίου αγοράς των εθνικών σιδηροδρομικών φορτίων κατά 10% την επόμενη δεκαετία.

Η χώρα σχεδιάζει να επενδύσει 3,93 δισ. Δολάρια (3,3 δισ. Ευρώ) στο σιδηροδρομικό της δίκτυο τα επόμενα δέκα χρόνια.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφοριακών Σιδηροδρόμων, την πλήρη ηλεκτροδότηση των σιδηροδρομικών γραμμών, τη βελτίωση της διαχείρισης των σιδηροδρομικών περιουσιακών στοιχείων και πολλά άλλα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε πρόσφατα δάνειο 440 εκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες της Αιγύπτου για την αναβάθμιση της ποιότητας ασφάλειας και εξυπηρέτησης των σιδηροδρόμων της.

railway-technology.com/news/world-bank-approves-loan-to-support-serbias-rail-modernisation-project/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ