2021-03-19 07:28:34
Φωτογραφία για Διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων με παλιά Ποδήλατα  και Καρότσια κήπου
Ιδιαίτερες ...ζαρντινιέρες πολύ πιο εντυπωσιακές από τα κλασσικά δοχεία φύτευσης, δημιουργημένες  ένα παλιό ποδήλατο ή ένα μεταλλικό ή ξύλινο καρότσι κήπου. 

Ειδικά σε μικρούς εξωτερικούς χώρους είναι ένας τρόπος για να συγκεντρώσετε φυτά-λουλούδια σε κάποια σημεία και πρακτικότερο να χρησιμοποιήσετε ως βασικά μετρίου-μεγάλου μεγέθους πολυετή είδη, που παραμένουν πράσινα σε όλη την διάρκεια του χρόνου, συνδυασμένα με μικρότερα εποχιακά που θα προσφέρουν ανά εποχή το χρώμα και το άρωμά τους. 



Η ομαδοποίηση ομοειδών φυτών είναι ακόμη ένας τρόπος να αξιοποιήσετε τέτοιου είδους συνθέσεις, συγκεντρώνοντας π.χ πάνω σε ένα ποδήλατο ή ένα καρότσι κήπου κακτοειδή, παχύφυτα, αρωματικά βότανα κλπ. ενώ και φυτά κάθετης ανάπτυξης είναι επίσης κατάλληλα, ειδικά αν θέλετε σταδιακά σε κάποια σημεία η επιφάνεια τόσο ενός ποδηλάτου όσο και ενός καροτσιού να καλυφθεί από το φύλλωμά τους. 


Στα καρότσια θα χρειαστεί κατ΄αρχήν να ανοίξετε τρύπες για την αποστράγγιση του νερού ποτίσματος αλλά και της βροχής, είτε σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε ως τεράστια ....κασπώ" που μέσα τους θα τοποθετηθούν γλάστρες, είτε τα γεμίσετε με χώμα και φυτέψετε απευθείας στο εσωτερικό τους.

Ασφαλώς η εξωτερική τους επιφάνεια μπορεί να βαφτεί-επεξεργαστεί με χρώμα σε όποια απόχρωση προτιμάτε, ενώ ένας τρόπος για να αποκτήσει ένα καρότσι κήπου ακόμη πιο ιδιαίτερη όψη για την συγκεκριμένη χρήση είναι η αφαίρεση του ελαστικού. 

Η μορφή που θα δώσετε σε ένα ποδήλατο ...παρτέρι όσο και ο τρόπος που πανω του τοποθετήσετε φυτά είναι θέμα επιλογής και προσωπικού γούστου.

Μπορεί να βαφτεί σε όποια απόχρωση προτιμάτε  (το χρώμα σε σπρέϋ είναι το πιο ενδεδειγμένο) όπως και να αφαιρεθεί το ελαστικό της ρόδας, να εφαρμοστεί κάποια τεχνική παλαίωσης κλπ.

Τις γλάστρες που θα χρησιμοποιήσετε θα τις στερεώσετε - δέσετε ανά σημεία πάνω στα μεταλλικά μέρη του ποδηλάτου με σκοινί ή λεπτό σύρμα και με όποιο τρόπο εξυπηρετεί καλύτερα, ανάλογα με το αν πρόκειται για δοχεία-κασπώ από πλαστικό, μέταλλο, ξύλο, ψάθινα καλάθια κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ