2021-03-31 21:34:07
Φωτογραφία για Από 1η Απριλίου ξεκινά η νυχτερινή φύλαξη στο πάρκο του ΟΣΕ.
Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τη νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών φύλαξης πάρκου Σιδηροδρόμων».

Αντικείμενο του έργου, η υλοποίηση του οποίου εκκινεί από αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου 2021, είναι η παροχή υπηρεσιών φύλαξης από επιχείρηση που κατέχει σχετική άδεια λειτουργίας και με προσωπικό της που επίσης κατέχει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος.

Προβλέπεται η με φυσική παρουσία ατόμου, φύλαξη του χώρου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας για το χρονικό διάστημα από 22:00 έως 06:00 της επομένης ημέρας, δηλαδή για διάστημα οκτώ (8) ωρών για όλες τις ημέρες του έτους συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και Αργιών.

Πρόκειται για χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ψαρών, Αριστομένους, Κρήτης και Μακεδονίας και όπου εντός του υπάρχουν κάποιες κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά πρωτίστως βρίσκεται και λειτουργεί έκθεση με σιδηροδρομικούς συρμούς και βαγόνια που αναπαριστούν μεγάλο τμήμα της ιστορίας των ελληνικών σιδηροδρόμων. Αυτά τα εκθέματα συντηρούνται από το Δήμο και είναι ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.


Υπενθυμίζεται ότι συχνά, τόσο βαγόνια όσο και αστικός εξοπλισμός του Πάρκου, έχουν βανδαλιστεί από αγνώστους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δήμος έχει προβεί σε εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της εικόνας του Πάρκου Σιδηροδρόμων, με παρεμβάσεις στους χώρους του πατινάζ και της λίμνης, με καθαρισμούς και συντηρήσεις του πρασίνου, ενώ ακολουθεί η αντικατάσταση αστικού εξοπλισμού, η επισκευή βαγονιών, η βελτίωση του φωτισμού κ.ά.

Πέραν της νυχτερινής φύλαξης, θα γίνεται επιτήρηση του χώρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και ως τη λήξη του ωραρίου εργασίας του προσωπικού της, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είναι υπόθεση όλων μας και από το Δήμο γίνεται έκκληση προς όλους, ο χώρος να διατηρείται καθαρός και να μην γίνονται φθορές, προκειμένου να τον απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

kalamatatimes.gr

sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ