2021-04-01 12:45:47
Φωτογραφία για Η καλύτερη άσκηση απώλειας βάρους για γυναίκες άνω των 50
Αν ανήκεις στις γυναίκες 50+ πρέπει να την εντάξεις στο πρόγραμμά σου

Με την πάροδο του χρόνου η μυϊκή σου μάζα μειώνεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας μιας διαδικασίας που ονομάζεται σαρκοπενία. Συγκεκριμένα κοντά στην ηλικία των 50 ετών ο μεταβολισμός σου αρχίζει να επιβραδύνεται σημαντικά και είναι πολύ πιθανό να έχεις αισθητή αύξηση βάρους.

Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να βάλεις την γυμναστική στη ζωή σου και να φροντίσεις για την ενίσχυση της μυϊκής σου μάζας.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση καθώς μεγαλώνεις. Τα καλά νέα όμως είναι πως με την κατάλληλη άσκηση μπορείς να δυναμώσεις το σώμα σου, να έχεις πιο σφριγηλή όψη και ταυτόχρονα να χάσεις κάποια περιττά κιλά που ίσως απέκτησες από μεταβολικές αλλαγές.

Το μυστικό λοιπόν για την απώλεια βάρους μετά τα 50 είναι να δώσεις έμφαση στην τόνωση της μυϊκότητάς σου αφού αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού. Δοκίμασε ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό σου βάρος ή γίνονται με άλλα βάρη. Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χάσεις βάρος σωστά και αποτελεσματικά αφού το σωματικό λίπος μετά την ηλικία των 50 φεύγει ακόμη πιο δύσκολα. Επιπλέον λόγω της ενδυνάμωσης θα δεις μεγάλη βελτίωση στην κινητικότητα αλλά και τα οστά σου.


Αν δεν είχες δοκιμάσει ποτέ ως τώρα κάποια προπόνηση με βάρη, είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσεις μια νέα μέθοδο άσκησης. Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον personal trainer ή να αναζητήσεις online προπονήσεις και προγράμματα εξειδικευμένων γυμναστών. Οι ειδικοί συνιστούν τόσο την άσκηση με βάρη όσο και την αερόβια γυμναστική σε τακτική βάση. Συγκεκριμένα προτείνουν 3 φορές την εβδομάδα αερόβιο και 2 φορές προπόνηση με βάρη για 20 έως 30 λεπτά.

Δες την καλύτερη άσκηση απώλειας βάρους για γυναίκες άνω των 50 στο iGynaika by Evi Visvardi
themaygeias
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ