2021-04-06 15:21:51
Φωτογραφία για 6 Απριλίου 1941. Το δεύτερο ΟΧΙ των Ελλήνων! Δυστυχώς, το ΟΧΙ δεν το είπαν όλοι οι Έλληνες!
6 Απριλίου 1941. Το δεύτερο ΟΧΙ των Ελλήνων!

Δυστυχώς, το ΟΧΙ δεν το είπαν όλοι οι Έλληνες!

Όπως και η επίθεση των Φασιστών της Ιταλίας, η επίθεση των Ναζιστών της Γερμανίας βρήκε συμμάχους εντός της Ελλάδος τους ηγέτες του ΚΚΕ.

Αυτό, το λησμονούν ή το αποκρύπτουν οι Σταλινικοί, οι οποίοι συχνά και πολύ εύκολα πετούν σε άλλους τον χαρακτηρισμό του δωσίλογου, ενώ κτίζουν μνημεία προς τιμήν των δικών τους ΠΡΩΤΩΝ δωσίλογων!

Δειγματοληπτικά ἀναφέρω τήν ἀπόφαση τῆς Κ.Ε. τῆς 18ης Μαρτίου 1941, μέ τήν ὁποία καλοῦσε τούς Ἕλληνες

«...νά ἐγκαταλείψουν τόν ἀγώνα καί νά παραδειγματισθεῖ ὁλόκληρος ὁ Ἑλληνικός λαός ἀπό τόν ἡρωϊκό λαό τῆς Βουλγαρίας..».

Σέ Μανιφέστο τῆς 3ης Μαΐου 1941 τό ΚΚΕ συμπεραίνει ὅτι

«...ἡ συνέχισις τοῦ πολέμου τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940 ἔγινε αἰτία νά προκαλέσει τήν χιτλερική εἰσβολή...»,

ἡ ὁποία θά ἀποφευγόταν ἄν ἡ Ἑλλάδα


«...πετοῦσε τά ὅπλα καί παραδινότανε ἤ συμμαχοῦσε μέ τόν Ἄξονα, ὅπως ὁ ἡρωικός Βουλγάρικος ἀδελφός...»

( από την «Ἡ ἱστορία τοῦ ΚΚΕ», 1947, τόμος Α΄).

Ο Χίτλερ, ανήσυχος από την αδυναμία των Ιταλών να καταβάλλουν τον Ελληνικό Στρατό, και από την άρνηση της Ελλάδος να διαλύσει τη συμμαχία της με την Μεγάλη Βρετανία, στις 6 Απριλίου 1941 έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο «Marita» και επετέθη και σε Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία στις δύο με στρατεύματα που βρίσκονταν ήδη στη Βουλγαρία. Σχεδιάζοντας να επιτεθεί στη Σοβιετική Ένωση, δεν ήθελε να έχει εκτεθειμένα τα πλευρά του στρατού του σε αεροπορικές επιδρομές από βάσεις της Ελλάδος και της Γιουγκοσλαβίας.

Στο τελεσίγραφο της Γερμανίας να επιτρέψει την είσοδο του Γερμανικού στρατού, ο πρωθυπουργός Κορυζής απάντησε όπως και ο Μεταξάς: ΟΧΙ!

Η Γιουγκοσλαβία λύγισε γρήγορα, και με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν είχε οχυρώσει τα σύνορα της μεθορίου της με την Γιουγκοσλαβία, όπως με Αλβανία και Βουλγαρία, οι Γερμανοί βρέθηκαν στις 9 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα οχυρά της Ελληνο-Βουλγαρικής μεθορίου αμύνονταν ακόμη. Όμως, καθώς περαιτέρω άμυνα δεν είχε νόημα, τα οχυρά συνθηκολόγησαν.

Μόνο 2 Οχυρά είχαν καταληφθεί μέχρι τις 9 Απριλίου.

Αντί επιλόγου:

Διάρκεια της αντίστασης των ευρωπαϊκών χωρών σε ημέρες: Ελλάδα 219, Νορβηγία 61, Γαλλία 43, Πολωνία 30, Βέλγιο 18,Ολλανδία 4, Γιουγκοσλαβία 3, Τσεχοσλοβακία, Λουξεμβούργο και Δανία αμαχητί.
πηγή
proskynitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ