2021-04-12 11:11:36
Φωτογραφία για Ο Δήμος Πατρέων προχωρά σε εργασίες ανάπλασης έξω από το σταθμό των τρένων του «Αγ. Ανδρέα».
Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού ο Δήμος Πατρέων και η Αντιδημαρχία Έργων θα έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την διαμόρφωση ενός νέου πεζοδρόμου κατά μήκος του σταθμού του ΟΣΕ, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, επί της οδού Μαιζώνος, από το ύψος της Παπαφλέσσα μέχρι της Καποδιστρίου.

Στο εν λόγω τμήμα δεν υπήρχε ουσιαστικά χώρος για τους πεζούς, παρά μόνο στην μία πλευρά του δρόμου (αριστερή, στην απέναντι από τον σταθμό), παρά το γεγονός ότι, η διέλευση των πεζών είναι αυξημένη στο σημείο, λόγω του σταθμού του προαστιακού.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΟΣΕ, αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που από κοινού έκαναν, πρόσφατα, αυτοψία για τη δρομολογημένη επέκταση της γραμμής, σύντομα το τρένο θα φτάσει από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα στην Κάτω Αχαΐα και ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα δρομολόγια του.

Αυτό σημαίνει ότι, αναμένεται να υπάρξει και σημαντική αύξηση της προσέλευσης των επιβατών που χρησιμοποιούν το τρένο, ειδικότερα εν όψει της θερινής περιόδου.


Άρα το σημείο αυτό, έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ, θα έχει ακόμα περισσότερη κίνηση πεζών και κατά συνέπεια η διαμόρφωση ενός πεζοδρομίου είναι αναγκαία.

Στο κομμάτι αυτό της Μαιζώνος, που αποτελεί μία από τα εξόδους από τον κεντρικό αστικό ιστό προς τις νότιες συνοικίες, έχει παρατηρηθεί ότι τα διερχόμενα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα, θεωρώντας προφανώς ότι βγαίνουν από την πόλη.

Κατά συνέπεια, η δημιουργία του νέου πεζοδρομίου, θα βοηθήσει στην αλλαγή νοοτροπίας και των οδηγών και κατ’ επέκταση στην ασφάλεια των διερχόμενων πεζών.

Το πεζοδρόμιο θα είναι πλάτους 2,50 περίπου μέτρων και αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί αρκετά το πλάτος του οδοστρώματος για τα διερχόμενα οχήματα.

Ωστόσο, το κομμάτι αυτό είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης και έτσι δεν αναμένεται να υπάρξει σημαντικό πρόβλημα από την διαμόρφωση του πεζοδρομίου.

Εργασίες σε δρόμους και πεζοδρόμια

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, υλοποιούν μια σειρά από έργα στο πλαίσιο εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος.

Μεταξύ άλλων, προχώρησαν στη διαμόρφωση πεζοδρομίων στην Αγυιά, κοντά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Ανάλογες εργασίες έκαναν και στην περιοχή της πλατείας Παπανδρέου.

Εξάλλου, στις νότιες συνοικίες και σε τμήματα του Ανατολικού Διαμερίσματος εκτελέστηκαν εργασίες βελτίωσης των υπαρχόντων πεζοδρομίων, ενώ παρόμοια έργα θα γίνουν και στον κεντρικό ιστό της Πάτρας.

Παράλληλα, εκτός της διαμόρφωσης ή της βελτίωσης των πεζοδρομίων, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, έχουν προχωρήσει σε σειρά ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους του κεντρικού ιστού της Πάτρας, σε παράπλευρους οδούς του ιστορικού κέντρου, όπως, γύρω από τα Ψηλαλώνια, την Τριών Ναυάρχων, το Σκαγιοπούλειο, αλλά σε άλλες περιοχές όπως στην Ανθούπολη και στα Ζαρουχλέικα.

Τα έργα αυτά εκτελούνται με πόρους του Δήμου και θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο βελτίωσης του οδικού δικτύου του αστικού ιστού της Πάτρας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΑΣ: “Οι εργασίες είναι συνεχής”

 

Μιλώντας στον «Νεολόγο» ο αντιδήμαρχος Έργων Χρήστος Κορδάς ανέφερε:

«Οι εργασίες που αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα για το κομμάτι συντήρησης και βελτίωσης των πεζοδρόμιων, αλλά και του οδικού δικτύου της Πάτρας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα έργα είναι συνεχή και προσπαθούμε να βελτιώσουμε μέσα από αυτά την καθημερινότητα των δημοτών και συμπολιτών μας. Το σημαντικό πρόβλημα για μας είναι ότι λόγω της εγκατάλειψης αρκετών σημείων και περιοχών της Πάτρας για πολλά χρόνια, οι περιοχές που έχουν ανάγκη παρεμβάσεων, είναι πολλές.

Όμως από την άλλη πόροι του Δήμου συγκεκριμένοι, ενώ το έμψυχο δυναμικό στις δημότες υπηρεσίες για αυτού του είδους τις εργασίες είναι ελάχιστο. Όμως κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και όσα έργα έχουμε εξαγγείλει θα τα υλοποιήσουμε και σε αυτόν τον τομέα».
dete.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ