2021-04-14 17:27:33
Φωτογραφία για Τετάρτη, 14/4/2021: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης και του φύλλου γραμματικής που λάβαμε στο email, συμπληρώνουμε τη φωτοτυπία "Το ρήμα -βάλλω-_ασκήσεις", που επίσης λάβαμε στο email μας.

Μαθηματικά: Λύνουμε το πρόβλημα 3 (σελίδα 34 - Τ.Ε.) και τα παρακάτω προβλήματα ημέρας, αφού τα αντιγράψουμε προσεκτικά στο τετράδιό μας (δείτε και την αντίστοιχη ανάρτηση):

1) Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ παγκόσμια είναι -89 βαθμοί Κελσίου, στην Ανταρκτική (21/7/1983), και η υψηλότερη είναι +73 βαθμοί Κελσίου, στο Ιράν (1/8/2015). Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δυο θερμοκρασίες;

Λύση:

Απάντηση:

2) Οι παρακάτω ζυγαριές, στις οποίες υπάρχουν μολύβια, μια πένα και σταθμά των 20 γραμμαρίων το καθένα, ισορροπούν. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσο ζυγίζει η πένα και να εξηγήσετε το σκεπτικό σας;

Λύση:

Απάντηση:

Γεωγραφία: Με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης και του άτλαντά μας, διαβάζουμε πολύ καλά τα υπογραμμισμένα του 34ου κεφαλαίου "Τα γεωγραφικά διαμερίσματα και οι περιφέρειες της Ελλάδας" και ξεχωρίζουμε ποιες περιφέρειες ταυτίζονται και ποιες όχι με τα γεωγραφικά διαμερίσματα.

klikstimathisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ