2021-04-23 08:42:11
Φωτογραφία για iPad Pro 2021: Το πρώτο με επεξεργαστή M1, νέα οθόνη και 5G

 



Η Apple παρουσίασε το νέο iPad Pro που θα κυκλοφορήσει το 2021, με Apple Silicon M1 SoC, υποστήριξη 5G και βελτιωμένη οθόνη μεταξύ άλλων.

Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής, όπως υπόσχεται η εταιρεία, προσφέρει δραματικά ανώτερη απόδοση σχετικά με τον προκάτοχό του σε κάθε τομέα - από ταχύτητα μέχρι γραφικά και αυτονομία. Συγκεκριμένα, 50% αποδοτικότερο από το προηγούμενο μοντέλο και με γραφικά «έως και 50 φορές ταχύτερα», κατά την Apple. Θα υποστηρίζονται πλήρως και τα χειριστήρια Xbox Series X|S όπως και PlayStation 5 (DualSense).

Η οθόνη Liquid Retina XDR πλέον θα είναι τεχνολογίας Mini LED, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις σε χρώματα, αντίθεση και μαύρα, μέγιστη φωτεινότητα 1000nits (full-screen) και 1600nits (peak) με λόγο αντίθεσης 1.000.000:1, όμως θα υπάρχει μονάχα στην έκδοση των 12.9" καθώς το iPad Pro των 11" συνεχίζει χωρίς αλλαγές από την προηγούμενη εκδοχή του στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Το Apple Pencil συνεχίζει να υποστηρίζεται και από τα δύο μοντέλα.

Το νεότερο iPad Pro θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία 5G (για πρώτη φορά σε iPad) ώστε να εκμεταλλεύεται τα αντίστοιχα δίκτυα.

Η εμπρόσθια κάμερα 12MP με υπερευρυγώνιο φακό επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου και η βασική κάμερα στην πίσω πλευρά θα διαθέτει αισθητήρα LiDAR για καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού κι όχι μόνο

. Επίσης, η κάμερα στην πρόσοψη θα υποστηρίζει το "Center Stage", μια νέα λειτουργία που εστιάζει στον χρήστη ακόμη κι όταν κινείται, για να τον έχει πάντοτε τέλεια καδραρισμένο ακόμη και στη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες χωρητικότητες (128GB, 256GB, 512GB και 1TB), θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση με χωρητικότητα 2TB και η Apple υπόσχεται 2 φορές ταχύτερες επιδόσεις. Επιπλέον, διαθέτει θύρα USB-C με υποστήριξη USB4 και Thunderbolt, με ταχύτητες μεταφοράς έως και 40Gbps.

Το νέο iPad Pro θα κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου με το μοντέλο των 11" να κοστίζει 799$ και των 12.9" στα 1099$. insomniagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ