2021-05-26 13:20:41
Φωτογραφία για DIY Αντικέ Κομοδίνα από άλλου τύπου έπιπλα
Δημιουργείστε ένα αντικέ κομοδίνο

από άλλου τύπου έπιπλα 

Εύκολες ...μεταμορφώσεις επίπλων σχεδόν αποκλειστικά με χρώμα και τρόποι για να αξιοποιήσετε είτε παλιά - φθαρμένα κομμάτια που ίσως διαθέτετε είτε οικονομικά έπιπλα, που ακόμη και μόνο με απλό βάψιμο ή και την εφαρμογή μιας τεχνικής παλαίωσης, μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικής όψης αντικέ κομοδίνα. 

Διάφορους τύπους επίπλων  κατάλληλα για την συγκεκριμένη χρήση θα βρείτε και σε καταστήματα με παλιά-μεταχειρισμένα έπιπλα, σε πολύ καλές τιμές.

Για το  βάψιμό  τους μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και απλά ακρυλικά χρώματα νερού για ξύλο, όμως τα χρώματα κιμωλίας δίνουν ένα πιο ιδιαίτερο φινίρισμα ειδικά στις εφαρμογές τεχνικών παλαίωσης. 

Ένα τραπέζι κονσόλα

Εφαρμόστε μια τεχνική παλαίωσης τονίζοντας τα τυχόν ιδιαίτερα σημεία του επίπλου (περίγραμμα, σκαλίσματα κλπ) και επιλέξτε σκούρο ή πιο ανοιχτό βασικό χρώμα, ανάλογα με την απόχρωση του τοίχου στον οποίο θα βρίσκεται και τα υπόλοιπα χρώματα που επικρατούν στον χώρο.


Οι αποχρώσεις του καφέ σε συνδυασμό με σκούρο ροζ-σάπιο μήλο, θα δώσουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα σε κρεβατοκάμαρες που επικρατούν λευκές, μπεζ και παστέλ αποχρώσεις σε τόνους του ροζ. 

Ένα κλασσικό βοηθητικό τραπεζάκι ροτόντα

Διατηρείστε την κεντρική επιφάνεια στην φυσική απόχρωση του ξύλου και βάψτε μόνο το πόδι του τραπεζιού σε λευκό. 

Αν χρειάζεται απλώς τρίψτε ελαφρά με γυαλόχαρτο την κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού και περάστε ένα βερνίκι ξύλου.

Είναι μια διαχρονική αλλά όχι "αυστηρή" επιλογή κομοδίνου, ταιριαστή σε κρεβατοκάμαρες κάθε διακοσμητικού στυλ.

Μια αντικέ κονσόλα-συρταριέρα

Τα έπιπλα αυτής της γραμμής ενώ είναι από τα πιο εντυπωσιακά για όσους, βεβαίως αγαπούν τα κομμάτια αυτού του ύφους, πολύ συχνά δημιουργούν "βαρύ" διακοσμητικό αποτέλεσμα αν χρησιμοποιηθούν ως έχουν σε σπίτια διαμορφωμένα σε οποιοδήποτε άλλο στυλ εκτός του αυστηρά κλασσικού.

Μια τεχνική παλαίωσης σε αντικέ λευκό σε συνδυασμό με decoupage σε ένα ταιριαστό ασπρόμαυρο μοτίβο, αλλάζει εντελώς την αισθητική μιας τέτοιας κονσόλας και την κάνει κατάλληλη για να χρησιμοποιηθεί σαν κομοδίνο ακόμη και σαν το μοναδικό κομμάτι του χώρου στο συγκεκριμένο ύφος.

Το βασικότερο για ένα πετυχημένο αποτέλεσμα στο decoupage επίπλων όταν αυτό συνδυάζεται με τεχνικές παλαίωσης είναι ότι και το χάρτινο μοτίβο μετά την επικόλλησή του θα πρέπει να επεξεργαστεί-τριφτεί ώστε το έπιπλο να αποκτήσει ομοιόμορφα παλαιωμένη όψη.

Εδώ και εδώ θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.   

Μια απλή συρταριέρα

Εκτός της καλαίσθητης διχρωμίας που θα δημιουργήσει η λευκή κεντρική επιφάνεια του επίπλου σε συνδυασμό με όποια απόχρωση επιλέξετε για το υπόλοιπο μέρος του, η δημιουργία ενός πλαισίου με λεπτά ξύλινα πηχάκια που θα κολλήσετε με πιστόλι σιλικόνης ή μια ισχυρή κόλλα στο κέντρο της μπροστινής όψης του επίπλου θα κάνει πραγματικά την ...διαφορά. Βάψτε τα και αυτά λευκά και αλλάξτε αν χρειάζεται τα πομολάκια της συρταριέρα με ένα αντικέ σχέδιο που να ταιριάζει στο σύνολο του επίπλου.

Η χρήση συρταριέρας σαν κομοδίνο είναι, γενικά, μια επιλογή ιδιαίτερα λειτουργική ειδικά σε μικρές κρεβατοκάμαρες αφού ο αποθηκευτικός τους χώρος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο ενός συμβατικού κομοδίνου.

Εδώ θα βρείτε πολλές ακόμη ιδέες για να βάψετε και να αλλάξετε όψη σε ξύλινες συρταριέρες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ