2021-05-28 09:56:11
Φωτογραφία για Κυριάκος Πιερρακάκης: Αυτό είναι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό
Τη μορφή και τη διαδικασία έκδοσης του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

«Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι κοινό για όλους στην ΕΕ« εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης εξηγώντας πώς κινήθηκαν για τη δημιουργία του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, ενώ υπογράμμισε πως χρειαζόταν και μία πλατφόρμα τεκμηρίωσης, να τεκμηριώνει πως τα στοιχεία που παρέχονται είναι ακριβή.

Για την έκδοση του πιστοποιητικού συνδυάζονται στοιχεία από τις βάσεις όσων νόσησαν με covid-19 αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί, όπως είπε, διευκρινίζοντας πως αποτελούν πρόκληση εκείνοι που έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε νοσήσει.

Έτσι, ανέφερε, προβλέπεται έκδοση ειδικού πιστοποιητικού στους τουρίστες αν κάνουν το τεστ στην Ελλάδα.

Ο κ. Πιερρακάκης χρησιμοποίησε το κινητό του τηλέφωνο για να δείξει ακριβώς τη μορφή του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού και χρησιμοποίησε την ελληνική εφαρμογή που θα χρησιμοποιηθεί από ελληνικούς φορείς για να διακριβώνει εάν το έγγραφο είναι αυθεντικό, μέσω ειδικού QR κωδικού.
newsbeast.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ