2021-06-02 00:11:58
Φωτογραφία για Εξώδικο στον Χαρδαλιά για την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση
 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος επέδωσε εξώδικο στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά αναφορικά με τις δηλώσεις του της 28ης Μαΐου για την μουσική στην εστίαση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «οι δηλώσεις αυτές έγιναν την στιγμή που ο εξουθενωμένος κλάδος των μουσικών, τεχνικών και άλλων εργαζομένων σε ζωντανές εκδηλώσεις αντιμετωπίζει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι χωρίς στήριξη και χωρίς προοπτική εργασίας. 

Το άνοιγμα των συναυλιών με 50% χωρητικότητα, δεν αποτελεί άνοιγμα της εργασίας για το σύνολο των μουσικών και τεχνικών.

 Το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου εργάζεται στην εστίαση, σε ξενοδοχεία, σε μουσικές σκηνές, σε τοπικές εκδηλώσεις κ.α., τα οποία με τα ισχύοντα μέτρα, θα παραμείνουν κλειστά. Καλούμε εκ νέου και για πολλοστή φορά τα συναρμόδια υπουργεία, Πολιτισμού, Εργασίας, Οικονομικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και ενίσχυσης της εργασίας των ανθρώπων που εργάζονται στο Θέαμα Ακρόαμα, καθώς και μέτρα στήριξης για τους ανέργους στον βαριά πληττόμενο χώρο μας».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ