2021-06-14 06:13:43
Φωτογραφία για Το Curtici στη Ρουμανία γίνεται το κλειδί για τη διέλευση από και προς την Τουρκία
Η σύνδεση μεταξύ Curtici στη Ρουμανία και της Κωνσταντινούπολης θα λειτουργεί με δύο εβδομαδιαίες μετ 'επιστροφής ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα. Η υπηρεσία προσφέρεται από το Rail Cargo Group και αποτελεί μέρος της σύνδεσης μεταξύ Κωνσταντινούπολης και προορισμών της Κεντρικής Ευρώπης όπως η Βουδαπέστη και το Μπρνο. Τα τρένα που λειτουργούν σε αυτήν τη διαδρομή θα σταθμεύουν στον τερματικό σταθμό Halkalil, ο οποίος προσφέρει επίσης ευκαιρίες για διηπειρωτικές μεταφορές.

Γράφει ο Νίκος Παπατόλιος

Η σύνδεση θα έχει χρόνο διέλευσης 72 ωρών, συνδέοντας δύο πολύ ανταγωνιστικές οικονομικές περιοχές, όπως υπογραμμίζει η Rail Cargo Group. Ο αναδυόμενος ρόλος των μεταφορών στην Τουρκία έχει αναφερθεί πολλές φορές. Ωστόσο, ο Curtici είναι επίσης ένα ουσιαστικό στοιχείο της ρουμανικής οικονομίας, καθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών μια «ιδανική υλικοτεχνική λύση για την ηπειρωτική ροή αγαθών».


Curtici ένα κλειδί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η πόλη Curtici της Ρουμανίας, ακριβώς δίπλα στα σύνορα με την Ουγγαρία, χρησιμοποιεί τον τερματικό σταθμό Trade Trans για να συνδεθεί με άλλους σημαντικούς ευρωπαϊκούς κόμβους. Εκτός από το Μπρνο, τη Βουδαπέστη και την Κωνσταντινούπολη, η πόλη συνδέεται επίσης με την Κολωνία, το Ντούισμπουργκ και το Χερν στη Γερμανία. Η υπηρεσία από και προς την Κολωνία προσφέρεται από την TX Logistics, ενώ η LKW Walter είναι υπεύθυνη για το Duisburg και το Herne.

Η πόλη διαθέτει επίσης μια βιομηχανική τοποθεσία παραγωγής που καθιστά κατανοητό γιατί οι εταιρείες την προτιμούν ως σημείο εισόδου-εξόδου για τη ρουμανική αλυσίδα εφοδιασμού. Ο τερματικός σταθμός της πόλης είναι επίσης μέρος του Rail Freight Corridor 7 και μέλος μεγάλων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών δικτύων, όπως το Green Xpress της Lineas. Η τελευταία εξέλιξη του Rail Cargo Group επιβεβαιώνει ότι η Curtici είναι εδώ για να μείνει στην αλυσίδα εφοδιασμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και να γίνει σημείο σύνδεσης για τις ηπειρωτικές σιδηροδρομικές μεταφορές.

railfreight.com/railfreight/2021/06/11/curtici-in-romania-becomes-key-for-transit-to-and-from-turkey/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ