2021-06-14 17:27:41
Φωτογραφία για Επιτροπή Εμβολιασμών: «Όχι» για τους κάτω των 60 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Σε απαγόρευση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, σε πολίτες κάτω των 60 ετών, προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι προς ώρας υπάρχει σύσταση της Επιτροπής και όχι απαγόρευση. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Υγειας, από την πρόεδρο της Επιτροπής καθηγήτρια Παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να συνεδριάσουν αύριο Τρίτη όπως κάθε εβδομάδα. Στη χώρα μας μέχρι στιγμής εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca πολίτες άνω των 30 ετών.

Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων, τρία εκ των οποίων θανατηφόρα.



Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, ο επικεφαλής της ομάδας δράσης του EMA για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δήλωσε ότι τα κράτη θα πρέπει να αποφεύγουν να δίνουν το εμβόλιο της AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 60 ετών.

 

 


«Στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με την COVID-19, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια COVID-19 τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και των Pfizer-BioNTech.

Ερωτηθείς εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι θεωρεί το εν λόγω εμβόλιο ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο, ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έχουν σταματήσει να το χορηγούν σε νεαρά άτομα και συνήθως το δίνουν σε πολίτες άνω των 50 ετών.

 

πηγή: cnn

 

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ