2021-06-24 00:43:56
Φωτογραφία για Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες και έναν αστυνομικό
Σοκ προκαλεί η είδηση της επίθεσης με βιτριόλι που έγινε στη Μονή Πετράκη, στο Κολωνάκι, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, στη Μονή Πετράκη κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Συνοδικού Δικαστηρίου, ένας ιερέας, ο οποίος επρόκειτο να καθαιρεθεί, έριξε βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες για να εκδικηθεί για την επικείμενη καθαίρεσή του.

Μάλιστα, από το βιτριόλι δεν γλίτωσε και ο αστυνομικός που βρισκόταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων, οι οποίοι σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ είναι δικηγόροι.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτας, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου.

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες και έναν αστυνομικό

Σημειώνεται, ότι οι Μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ διεκομίσθηκαν από το Λαϊκό Νοσοκομείο οι μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας και Γουμενίσσης Δημήτριος, ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν.


Στο Λαϊκό Νοσοκομείο νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, πέντε μητροπολίτες, οι Κηφισίας Κύριλλος, 'Αρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος, οι οποίοι φέρουν ελαφρότερα εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνοδικό δικαστήριο αφορούσε υπόθεση με ναρκωτικά.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

ΠτΔ: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές περιστατικό

Τον αποτροπιασμό της για το πρωτοφανές περιστατικό και ευχές για ταχεία ανάρρωση των θυμάτων εξέφρασε μέσω ανάρτησής της στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η ΠτΔ είχε επικοινωνία και με τον Μακαριώτατο, προκειμένου να ενημερωθεί για την επίθεση στα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Β. Κικίλιας για την επίθεση

"Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του "Γεννηματάς".

Σημείωσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να ενημερώνεται συνεχώς.

Ιερώνυμος: Πρωτόγνωρο περιστατικό - Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα

Για τη σοκαριστική επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξερχόμενος από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου επισκέφθηκε τους τραυματίες και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας τους.

Έκανε λόγο για οδυνηρό και πρωτόγνωρο περιστατικό και ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς με την άμεση παρέμβασή τους, "ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο". Εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν "για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του", είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

"Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε απόψε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και του εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ