2021-06-24 11:19:30
Φωτογραφία για Οι 4 Top Προορισμοί για Καλοκαιρινές Διακοπές

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις όσον αφορά τον ελληνικό τουρισμό για το καλοκαίρι του 2021. Την ίδια ώρα οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν αδυναμία να λειτουργήσουν τα παραθεριστικά τους κέντρα λόγω έξαρσης της Πανδημίας του Κορονοϊού. Οι ελληνικές παραλίες, τα ξενοδοχεία στη Μύκονο και τα νησιά μας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο σωστός συνδυασμός της διασκέδασης, του καλού φαγητού και των προσιτών τιμών φέρνουν αυτό το καλοκαίρι όλο και περισσότερους τουρίστες στα ελληνικά νησιά. Ας δούμε όμως τους 5 top προορισμούς σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Κύθηρα

Τα Κύθηρα είναι το νοτιότερο σημείο των Επτανήσων. Πρόκειται για ένα νησί που γνωρίζει συνεχώς αύξηση της δημοτικότητάς του τα τελευταία χρόνια και δίκαια βρίσκεται στους top ελληνικούς προορισμούς για διακοπές. Οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες του είναι αδιαμφισβήτητα ο βασικότερος λόγος για να ταξιδέψει κάποιος στο νησί

. Η πρόσβαση είναι εφικτή μέσω θαλάσσης ή εναλλακτικά με αεροπλάνο. Υπάρχουν οργανωμένες παραλίες για όσους αναζητούν άνεση και φινετσάτες διακοπές αλλά και ερημικές τοποθεσίες για μπάνιο μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα έχουν ανακαινιστεί, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Αξιοθέατα, καλό παραδοσιακό φαγητό και νυχτερινή διασκέδαση αποτελούν ένα τρίπτυχο που εγγυώνται τις πιο χαρούμενες καλοκαιρινές διακοπές.

Σαμοθράκη

Η Σαμοθράκη βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο και αποτελεί ένα νησί μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Αν είσαι από αυτούς που θέλουν να γίνουν ένα με τη φύση και να απολαύσουν την απόλυτη χαλάρωση στις διακοπές τους δεν έχεις παρά να την επισκεφτείς. Η πρόσβαση γίνεται ακτοπλοϊκά από την Καβάλα ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει δρομολόγιο και από το Λαύριο. Απίστευτη φυσική ομορφιά με παραλίες που αγκαλιάζουν την άγρια φύση. Μονοπάτια για περπάτημα, αρχαιολογικοί χώροι και βουνά για αναρρίχηση είναι πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στη Σαμοθράκη.

Κρήτη

Ενδεχομένως ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς για τις διακοπές σας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα Χανιά και το Ηράκλειο χωρίς ωστόσο να αποκλείουμε αξιοθέατα και πανέμορφες παραλίες σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο. Οι παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε είναι ο Μπάλος και το Ελαφονήσι με τα γαλαζοπράσινα νερά. Για τους φίλους της πεζοπορίας το Φαράγγι της Σαμαριάς προσφέρει μοναδική εμπειρία ενώ πολλά είναι τα αξιοθέατα και οι αρχαιολογικοί χώροι στο νησί. Η διασκέδαση είναι non-stop σε κάθε μεριά της Κρήτης. Τόπος ιδιαίτερα δημοφιλής για τους Βρετανούς τουρίστες όμως φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει τουρίστες από κάθε μεριά της Γηραιάς Ηπείρου. Στα αξιοσημείωτα η παραδοσιακή κρητική κουζίνα και φυσικά τα μεζεδοπωλεία με την παραδοσιακή τσικουδιά για τους μερακλήδες.

Μύκονος

Η Μύκονος αποτελεί τόπο προορισμού για εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο. Συνώνυμο της διασκέδασης και του απόλυτου ξεφαντώματος βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των Celebrities επί σειρά ετών. Πανέμορφες παραλίες, αμέτρητα beach bars και φυσικά κλαμπ στα σοκάκια της Μυκόνου για χορό και πάρτι μέχρι το ξημέρωμα. Το νησί των Ανέμων προσφέρει υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές. Για τη διαμονή σας θα βρείτε από καταλύματα μέχρι πανέμορφα ξενοδοχεία ανάλογα την οικονομική σας δυνατότητα. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Φάρο του Αρμενιστή και τους παραδοσιακούς Ανεμόμυλους στον λόφο της πόλης. Για τους fun των αρχαιολογικών μνημείων μία επίσκεψη στη Δήλο με τα καραβάκια της γραμμής θα σας αποζημιώσουν τα μέγιστα. Η πρόσβαση στο νησί είναι εύκολη μέσω πλοίου ή αεροπλάνου. Τα σοκάκια της Μυκόνου γεμίζουν από τουρίστες τα βράδια και είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για βόλτες και ψώνια.


NewsRoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ